ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині півтисячі земельних ділянок орендують незаконно

|

Прокуратура Львівщини вимагає у Львівської ОДА передивитися майже 500 договорів про оренду в області, які не відповідають нормам законодавства. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області.

земля

Так, прокуратурою Львівської області 23 березня цього року на адресу Львівської обласної державної адміністрації та Львівської обласної ради скеровано листи, в яких вказано на необхідність приведення у відповідність до вимог законодавства майже 500 договорів оренди земельних ділянок державної власності загальною площею більше 4 тисяч гектарів, розташованих за межами населених пунктів.

«Йдеться про договори, в яких не проведено та не оновлено нормативної грошової оцінки земель, а річний розмір орендної плати встановлено нижче 3% річних від нормативної грошової оцінки», – зазначають у прокуратурі.

Відтак  прокуратура ініціює питання про внесення змін до цих договорів оренди земельних ділянок та приведення розміру орендної плати у відповідність до закону, що у свою чергу призведе до збільшення надходжень платежів до місцевих бюджетів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *