ОСТАННІ НОВИНИ

Львів'янам нагадують, як регулювати подачу опалення і уникати перегрівів у помешканні

|

Мешканці Львова можуть безпосередньо здійснювати регулювання подачі опалення в будинок, щоб уникати перегрівів і економити кошти. Про це сьогодні, 22 лютого, під час брифінгу розповіла прес-секретар ЛМКП «Львівтеплоенерго» Ганна Піщула, передає кореспондент Львівського порталу.

опалення

За її словами, нині приходить багато скарг від мешканців через перегрів у квартирах, адже тепер на вулиці досить тепло.

Відтак Ганна Піщула зазначила, що коли надворі суттєво підвищується температура зовнішнього повітря, об’єкти теплопостачання працюють в економному режимі або подача тепла призупиняється взагалі.

Водночас вона наголосила на тому, що мешканці можуть самотужки регулювати подачу тепла у будинок.

«У підвалах будинків є запірно-регулююча арматура, яка дає можливість регулювати подачу тепла в будинок. Якщо мешканці вважають, що їм надто жарко, то вони можуть його перекрити. Завдяки цьому можна уникнути перегрівів і економити кошти при оплаті за теплопостачання», – пояснила вона.

Своєю чергою начальник експлуатаційно-диспетчерської служби «Львівтеплоенерго» Дмитро Романків додав, що для регулювання подачі опалення у будинку мають обрати відповідальну людину, яка і займатиметься цим питанням. Він наголосив, що усе це залежить від мешканців і від того, чи вдасться їм домовитися.

Водночас Дмитро Романків зауважив, що часткове прикриття теплового лічильника у будинку не допускається (можна або відкрити, або повністю перекрити).

Фото: kyiv.ridna.ua

 

 

Коментарі

  1. Що це за теплові лічильники що не допускають часткового перекриття вентилів у системі теплопостачання ? Не брешіть , таке можна робити , просто вам таке не вигідно .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *