ОСТАННІ НОВИНИ

За сепаратизм в Україні будуть позбавляти громадянства?

|

Петро Порошенко висловився на підтримку петиції щодо позбавлення громадянства України за сепаратизм. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі президента України.

178850

Однак, глава держави зазначив, що це потребує внесення змін до законодавства.

«Можу висловити свою позицію як Президента, що в умовах війни країна повинна мати цей інструмент. Буду просити народних депутатів, щоб вони розглянули і по можливості підтримали авторів петиції і Президента України», – сказав Петро Порошенко, відповідаючи на питання журналіста під час відвідання державного підприємства «Поліграфкомбінат «Україна».

Президент повідомив, що перенаправив петицію до Верховної Ради.

У відповіді Президента на електронну петицію № 22/001799-еп «Про позбавлення громадянства осіб за сепаратизм», розміщену на веб-сайті Офіційного інтернет-представництва Президента України 02.09.2015 громадянином І.М.Лазавенком, відзначається:

«Дякую за активну громадянську позицію і поділяю думки щодо невідворотності суворого покарання осіб, які вчиняють злочини проти основ національної безпеки держави.

Норми Конституції України і нормативно-правових актів у сфері громадянства базуються на принципах та приписах загальновизнаних міжнародних документів, зокрема таких, як Загальна декларація прав людини, Європейська конвенція про громадянство, Конвенція про скорочення безгромадянства.

Аналіз чинного законодавства у сфері громадянства та Кримінального кодексу України наразі свідчить про відсутність правових підстав для позбавлення громадянства за вчинення посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.

Разом з тим я звернувся до Кабінету Міністрів України з пропозицією опрацювати порушені в електронній петиції питання з урахуванням світового досвіду у розв’язанні подібних проблем та вжити заходів згідно з законодавством».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *