ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові пройшов марш за визнання червоно-чорного прапора стягом Збройних сил

|

Сьогодні, 6 грудня, у Львові відбувся марш на підтримку петиції за офіційне визнання червоно-чорного стягу прапором Збройних Сил України. Пішу ходу також приурочили до відзачення Дня Захисника Вітчизни, повідомляє Zaxid.Net.

марш1

Близько п’ятдесяти учасників акції, переважно похилого віку, зібрались біля пам’ятника Тарасові Шевченку та йшли вулицею Пекарською до Личаківського цвинтаря, аби там вшанувати пам’ять загиблих захисників Вітчизни.

Оскільки основана мета маршу – привернути увагу до петиції за визнання червоно-чорного стягу офіційним прапором ЗСУ, то по дорозі організатори акції роздавали львів’янам агітки із інструкціями, як підтримати петицію на сайті Президета. Також учасники пішої ходи викрикували патріотичні і націоналістичні гасла та співали націоналістичних пісень.

марш3

Автром петиції є один з організаторів маршу Юрко Антоняк. Він розповів, що з 19 листопада – відколи петиція була зареєстрована – вона набрала близько 800 голосів. Для того, щоб цей документ розглянув президент потрібно, щоб його підтримали щонайменше 25 тисяч українців.

Юрко Антоняк також додав, що, на його думку, пропонована петиція не викличе обурення у мешканців центрального та східного регіонів України.

марш2

“Червоно-чорний прапор вже використовується збройними підрозділами України поруч із синьо-жовтим, не зважаючи на те, що він не має офійного статусу. Він також довів своє місце на Майдані в Києві. Я думаю, що зараз менталітет українців змінився, люди зрозуміли, хто є ворогом України і хто – борцем за її незалежність. Ми крок за кроком повинні вичавлювати зі свідомості наших людей комуністичну спадщину”, -сказав організатор акції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *