ОСТАННІ НОВИНИ

Школярам хочуть додати додатковий рік навчання і можливість обирати предмети

|

Законопроект «Про освіту» визначає запровадження 12-річної школи та містить механізм її реалізації. Про це йдеться на офіційному сайті Кабміну, передає кореспондент Львівського порталу.

школа

Навчання учнів за програмами 12-річної повної загальної середньої освіти розпочнеться: для початкової освіти – 1 вересня 2018 року, для базової середньої освіти – з першого вересня 2022 року, для профільної середньої освіти – з першого вересня 2018 року.

Як пояснив Міністр освіти і науки Сергій Квіт, основна мета запровадження 12-річного навчання – зменшення навчального навантаження на учня, надання йому права вибору предметів у старшій школі. Старша профільна школа запроваджується законом. Кількість випускників, які підуть навчатися до вищих навчальних закладів, буде зменшуватися, та більшість з них орієнтуватиметься на заклади професійної освіти, які, у свою чергу, будуть розвиватися. При цьому кількість університетів зменшуватиметься.

А також проектом запроваджується спеціалізовані види освіти – мистецької, спортивної, військової, наукової–  і визначаються їх специфічних особливостей.

Фото: city-service.lviv.ua

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *