ОСТАННІ НОВИНИ

Штрафмайданчик: коли і хто має право евакуювати ваше авто

|

Відтепер транспортні засоби евакуйовуватиме муніципальна дружина за рішенням патрульних. Про це  сьогодні, 19 жовтня, на брифінгу заявив начальник управління муніципальної дружини, радник міського голови з питань безпеки Юрій Діль, передає кореспондент Львівського порталу.

евакуатор

Поліція та муніципальна дружина будуть приймати рішення про евакуацію авто на штраф-майданчик, якщо транспортний засіб не лише перешкоджає руху, а й роботі муніципальних служб.

Командир 2-го батальйону Олексій Зіборов розповів про випадки, коли транспортний засіб може бути евакуйований.

«Ми будемо відправляти авто на штраф-майданчик, якщо воно через неправильне паркування заважає руху транспорту або роботі комунальних служб. Наприклад, якщо хтось припаркував авто на каналізаційний люк, а комунальники не зможуть в разі потреби до нього потрапити, то  авто потрібно буде посунути або евакуювати. Також авто евакуйовується, якщо воно перешкоджає руху транспорту, а ми не можемо оперативно знайти власника. Якщо ж водій з’являється, то отримує протокол на місці», – розповів патрульний.

Також начальник управління муніципальної дружини Юрій Діль зазначив, що рішення про евакуацію транспортного засобу на штраф-майданчик приймає поліція, муніципальна дружина – лише виконавець.

«ЛКП «Львівелектротранс» передав ЛКП «Муніципальна дружина» чотири евакуатори, які цілодобово готові виїхати на вимогу поліції. Рішення про евакуацію авто приймає патрульна поліція згідно чинного законодавства», – заявив він.

У разі евакуації транспортного засобу, на тому місці, де він знаходився, розміщується інформаційна наліпка про те, за що та коли було переміщено транспортний засіб.

Відтепер штраф можна сплатити у терміналі безпосередньо на штраф-майданчику. За переміщення авто вагою до 2 т – 600 гривень, за 2-3 т – 700 гривень.

Також проводиться оплата за зберігання авто на штраф-майданчику. Тиждень зберігання коштує 120 гривень, ще по 20 гривень потрібно буде сплатити за кожен наступний день.

В момент евакуації поліцейські також складають акт про стан автомобіля та фотографують його, щоб згодом не було претензій щодо необережного поводження при евакуації. Зберігання авто на штраф-майданчику також фіксується на відео.

Фото: ipress.ua

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *