ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові дали старт електронно-медичній картці пацієнта

|

Львів стане одним із пілотних міст після Києва, де у Військово-медичному клінічному центрі Міністерства оборони України впроваджуватимуть систему електронної медицини. Так, сьогодні тут офіційно дали старт проекту впровадження електронної картки пацієнта: наразі розпочинають дослідну експлуатацію, реалізувати ж обіцяють до кінця року. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

DSC_0419

У квітні 2015 р. робоча група Міністерства оборони України, спільно з компанією  «Eleks», Ощадбанком та волонтерами, розпочала впровадження системи е-медицини, розпочинаючи з електронної картки пацієнта. Уже в серпні вона пілотувала з рішенням в хірургічному блоці і приймальному відділенні та навчила перших лікарів користуватися системою. Усю систему побудовано за ресурси донорів і за допомогою волонтерів, завдяки чому проект з бюджетом в 10 млн грн. запустили для госпіталю безкоштовно. У недалекому майбутньому заплановано масштабувати систему на всі військові госпіталі, аби забезпечити більш швидке надання першої допомоги і більш якісне лікування.

«Львів показав неймовірно багато завзяття та сильну волю, щоб цей проект таки відбувся – Більше того: як тільки виникла ідея розвивати систему у Львові, одночасно відгукнулося дуже багато людей, які сказали – так, ми готові, ми хочемо, аби ця система була тут. Тому сьогодні та підтримка, яку ми отримуємо від львівської громади, просто змушує нас приїхати сюди та зробити Львів першим кроком у реалізації проекту», – підкреслив керівник проекту е-Здоров’я, представник Офісу Реформ Міністерства оборони України Михайло Лопатін.

За словами радника міського голови Львова Яніки Мерило, електронно-медична картка пацієнта дасть можливість лікарям і медичному персоналу у віддаленому доступі переглянути історію хвороби пацієнта, його діагноз та клінічні дослідження, що дозволить швидше та більш якісно надавати медичну допомогу. Вона також даватиме змогу замовити собі цифровий рецепт, отримати певні види довідок або й записатись на прийом до лікаря.

«До прикладу, якщо ти кожного місяця маєш отримувати певні ліки, то тобі не треба буде знову і знову стояти в черзі – ти зможеш одразу прийти в аптеку й отримати той рецепт, який ти замовив через Кабінет мешканця. Це важливо не лише для пацієнтів, а й для лікарів, адже вони матимуть змогу бачити історію хвороби, зроблені рентгени та аналізи. Це даватиме їм більш комплексну картину, що означає і більш точний діагноз. Також це допоможе отримати відповідні довідки: скажімо, якщо вам потрібно оновити водійські права, то для чого ще раз здавати ті аналізи, які ви вже здавали незадовго до цього? І що також важливо – картка даватиме можливість записатися на прийом до лікаря. Загалом, це дуже довгий процес, однак важливо, що ми вже рухаємось правильним шляхом», – зазначила вона.

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *