ОСТАННІ НОВИНИ

Велика дитяча гра в рамках 22-го Форуму видавців

Святослав ДРАБЧУК, Львівський портал

|

dytjachyj_na_sajt

Найбільш очікувана літературно-мистецька подія осені у Львові – «Форум видавців» стартує вже завтра. Цього року, вже 22-й за ліком Форум дивуватиме своїх відвідувачів не тільки письменниками зі світовими іменами, новими книгами, найрізноманітнішими презентаціями та мистецькими акціями, а й надзвичайно насиченою програмою для найменших читачів.  Львівський портал поцікавився у координаторів Дитячого форуму, якими подіями наповнений захід та в чому його ексклюзивність.

ВЕЛИКА ДИТЯЧА ГРА

Дитячий форум відбуватиметься у форматі великої дитячої гри «Стань супергероєм». Учасниками гри можуть стати діти від 6-ти років, які, мають виконати певні завдання,  за які отримуватимуть «суперсили», розповідає координатор Дитячого Форуму Анна Батищева.

«За легендою, яку придумала команда Дитячого форму, морок стер з карти країни, яка називається Дитячий Форум, усі веселкові кольори, і саме дітки-супергерої мають повернути їх на карту. Суперсила – це наліпка, яку дітки отримуватимуть, відвідавши будь-який з заходів форуму. Усього в межах Дитячого форуму діятиме вісім ігрових просторів, де можна буде здобути собі суперсилу», – розповідає А. Батищева.

Також, як додає координатор атракції, діти, які прийдуть на Форум, отримають карту і спеціальний буклет, куди зможуть вклеїти свої наліпки супергероїв.

«Після кожного виконаного завдання дітки отримуватимуть маленькі наліпки з своїми суперсилами, а пізніше вони отримають великі наліпки Хранителя карти.  Усіх їх дітлахи зможуть приклеїти на ту обезбарвлену карту і таким чином знову повернуть  їй веселкові кольори. І найважливіше, що у нас не буде якогось певного порядку, що і за чим робити,  – діти самостійно зможуть обрати суперсилу, яку вони хочуть отримати першочергово», – додає А. Батищева.

Ще однією особливістю «Дитячого форуму» є те, що його програма побудована таким чином, щоб дітки, які відвідуватимуть ту чи іншу подію, були її безпосередніми учасниками.

«Крім того, на Дитячому форумі заплановані заходи, пов’язані не лише з літературою та книжками, а й мистецтвом, наукою, музикою, театром, екологією, мандрами, відбудуться майстер-класи з танців, рукоділля, а також ігри та розваги, спорт і не менш цікава програму- для батьків», – каже А. Батищева.

МАЙДАНЧИКИ

Великий науковий майданчик. «У рамках наукового майданчику заплановані  різні експерименти та майстер-класи. Ці заходи спрямовані на зацікавлення дітей у науковій діяльності, винахідництві та технічній творчості незалежно від віку. Фізика, хімія, програмування, моделювання – усе це у програмі цієї секції», – каже А. Батищева.

Великий творчий майданчик. «У межах цього майданчику діти матимуть можливість відвідати найрізноманітніші майстер-класи – з акторської майстерності, малювання, витинання, кулінарії, музики та співу, фотографії, танців, телевізійної журналістики для дітей, ілюстрації, пісочної анімації та інсталяції і навіть малювання по воді», – розповідає координатор проекту.

Великий спортивний майданчик. «Танці для хлопчиків і дівчаток, тхеквондо, фітнес, йога для дітей-  це тільки крапля з тієї програми, яка запланована під час цього майданчику», – інтригує  А. Батищева.

Це далеко не всі майданчики, які будуть функціонувати під час Дитячого форуму. До цього списку можна ще додати ігровий майданчик, а також велику еко та пластову програми.

КВЕСТИ

ОрганізаториДитячого форуму розробилидва квестові маршрути для двох вікових категорій дітей: 6-9 років та 10-13 років. Кожен квест матиме спільну для всіх учасників тему – для молодших дітей цією темою є «Книга», для старших – «Мандри».

«Під час квесту діти дізнаються про найдавніші книги, з’ясують, чому документ, який знайшли у Тустані, розсипався в руках дослідників, як називаються мандри артистів, що таке екслібрис, і як його виготовити своїми руками, який святий опікувався мандрівниками, здійснити книжкові подорожі у просторі і часі та ще дізнатися безліч усього цікавого», – розповідає А. Батищева.

ЛІТЕРАТУРНА ПРОГРАМА

Окрім ігор, квестів та майстер-класів на Дитячому Форумі також буде велика літературна програма. Там можна буде придбати книжки від найпопулярніших видавництв, які друкують книги для дітей, а також зустрітися з відомими письменниками та ілюстраторами.

«У межах літературної програми буде декілька цікавих акцій, серед яких «Книжка від зірки» та щоденне дефіле дітей у костюмах літературних героїв. Перша буде відбуватися щодня за участі зірок мистецтва, шоу-бізнесу та спорту. А модельне агентство «Julia Models» буде проводити щоденні майстер-класи для дітей, які прийдуть на Форум у костюмі улюбленого літературного героя. Діти матимуть змогу пройтись імпровізованим подіумом та відчути себе справжніми моделями», – зазначила організатор Форуму.

СВЯТО НЕ ТІЛЬКИ ДЛЯ ДІТЕЙ, А Й ДЛЯ ДОРОСЛИХ

Батьки, які з своїми чадами відвідають Дитячий Форум, матимуть нагоду відвідати лекції та тренінги, які проведуть професійні психологи. «Агресія. Норма чи відхилення»?, «Як створювати цілющі історії для дітей» від практичного психолога І. Шаран, «Адаптація дитини до дитячого садка» від В. Василевської,  «Виховання казкою. Створюємо казку разом» від М. Гоянюк, бесіда від леді-клуб «Ладні коліжанки»: тайм-менеджмент корисної мами від «Мацьопи» та багато інших цікавих заходів.

В сього в рамках Дитячого Форуму відбудеться 400 акцій для дітей та батьків. Події в межах Дитячого форуму відбуватимуться в форматі нон-стоп паралельно з традиційним Форумом Видавців з 10 до 18 години. Локації форуму для найменших поціновувачів книги –  Національний музей ім. А. Шептицького та Державний природознавчий музей.

Повну програму заходів можна переглянути тут.

Вартість одноденного квитка для дитини – 20 гривень,  вхід для дорослих – безкоштовний.

Спеціальна пропозиція для відвідувачів Дитячого Форуму:

1-й день відвідування – 20 грн

2-й день відвідування – 10 грн

3-й і 4-й – безкоштовні!

Для дітей з багатодітних сімей, з особливими потребами, сиріт, учасників АТО вхід на Дитячий Форум – безкоштовний!

Фото: прес-служби Форуму видавців

Відео: Presa bookforum

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *