ОСТАННІ НОВИНИ

Яценюк вимагає потрусити заправки й не виключає здешевлення газових тарифів

|

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив перевірити вартість пального на українських АЗС у зв’язку з падінням цін на нафту. Про це львівському порталу повідомили у Департаменті інформації та комунікацій секретаріату КМУ.

яценюк

За даними відомства, Яценюк доручив міністру енергетики та вугільної промисловості України та Міністерству економічного розвитку та торгівлі України разом із Антимонопольним комітетом перевірити «прив’язку падіння цін на світових ринках на нафту і зменшення вартості пального на українських автозаправних станціях». Про це він сказав під час розширеного засідання Уряду в середу, 26 серпня.

Глава Уряду назвав «позитивом» те, що ціна на нафту Brent становить на сьогодні 43 долари: «Для України падіння цін на нафту є позитивом. Об’єктивно, це потягнуло вниз курс російської національної валюти. В Росії і на інших суміжних ринках дуже серйозні проблеми, пов’язані з фінансовою, банківською стабільністю», – додав він.

Водночас Арсеній Яценюк нагадав, що ціна на газ має певну кореляцію з ціною на нафту

«У тому випадку, якщо така цінова кон’юнктура на нафту буде зберігатися, це дасть можливість Україні дешевше придбавати природний газ, що буде безпосередньо мати відношення в тому числі і до остаточного рахунку в тарифі на природний газ», – повідомив він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *