ОСТАННІ НОВИНИ

Американські військові відмовилися б йти в бій з нашими пострадянськими аптечками, – медик

|

Українські військові оснащені пострадянськими аптечками, із якими американці відмовилися б йти в бій. Про це сьогодні, 18 серпня, на прес-конференції повідомив полковник медичної служби, начальник відділення урології Військово-медичного клінічного центру Західного регіону Тарас Кльофа, інформує кореспондент Львівського порталу.

аптечка

За словами старшого сержанта Нацгвардії України Вадима Конопльова, аптечки Нацгвардії укомплектовані з пострадянських матеріалів.

«Те, що ми маємо, в принципі, виконує покладені на нього функції, але сучасніші аптечки дають більшу якість та швидкість», – пояснив військовий.

Своєю чергою старший прапорщик Нацгвардії України Віктор Бачинський зауважив, що наші аптечки не варто навіть порівнювати з американськими, адже їхні набагато потужніші. «На жаль, наша матеріальна база значно гірша ніж американська. Але треба використовувати те, що є…», – констатував він.

Відтак, полковник медичної служби, начальник відділення урології Військово-медичного клінічного центру Західного регіону Тарас Кльофа припустив, що американські військові не пішли б у бій з нашим медичним укомплектуванням.

«Думаю, американські військові не пішли б на передову з аптечкою пострадянського зразка», – наголосив він.

Також він розповів про недоліки наповнення аптечок українських військових.

«Так, якщо гумовий джгут намотаний у бійця на автоматі протягом двох-трьох місяців, то через перегрівання він починає тріскати. Якщо під час накладання він рветься, то від цього залежить життя людини».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *