ОСТАННІ НОВИНИ

Російський банк у Львові намагався захопити елітний фітнес-клуб

|

Вчора у Львові відбулася спроба російського «ВіЕс Банку» рейдерськими методами захопити приміщення одного з фітнес-клубів мережі Sport Life (вул. Зубрівська,38 – ред). Про це сьогодні на прес-конференції присвяченій вчорашнім подіям розповіли постраждалі від захоплення представники фітнес-клубу, інформує кореспондент Львівського порталу.

зал

За словами представника Sport Lifе Анни Олексюк, рейдерське захоплення будівлі фітнес-клубу відбулось, коли в ньому було повно відвідувачів.

«Близько четвертої години в приміщення будівлі увірвались невідомі люди в цивільному, за ними увійшли люди з автоматами з Державної служби охорони. Все це відбувалось у холі будівлі, в якій у той час займалось дуже багато дітей та дорослих», – розповіла А. Олексюк.

За словами одного з інвесторів фітнес-клубу Віталія Ломаковича, рейдерське захоплення  фітнес-клубу сталося через кредит на суму 2,63 мільйони, який його підприємство ( ПП «Шива» – ред.) у 2012 взяло у «ВіЕс Банку».

«До березня цього року підприємство  вчасно сплачувало свої кредитні зобов’язання, сплативши майже половину суми. Втім, у зв’язку з нестабільною економічною ситуацією в країні представники підприємства звернулись до банку з пропозицією переглянути умови кредиту. На жаль, російський «ВіЕс Банк» напевне ще і досі живе за курсом долара по вісім, бо на всі наші звернення переглянути умови кредиту, нам приходила єдина відповідь: «платіть далі –  ми нічого не знаємо». Коли представники банку зрозуміли, що можуть з цієї ситуації отримати значно більше грошей, аніж ми їм винні, проти нас розпочались дуже агресивні дії. Банк подав три види стягнень : на гроші, на іпотеку і знову на гроші », – розповів В.Ломакович.

Як зазначає постраждалий інвестор, коли такі дії банку не дали жодних результатів, представники у станови вирішили вдатись до інших методів – шахрайських.

“Представники банку закликали  нотаріуса з Києва, його прізвище Микитченко, і цей нотаріус якимось юридичним ноу-хау скасовує заборону Шевченківського районного суду (заборону на арешт майна і приміщень Sport Life – ред). Далі представники «ВіЕс Банку» тим самим шахрайським способом, тільки на цей раз через Реєстраціну службу, скасували право власності на приміщення Sport Life підприємством «Шива», – сказав В. Ломакович.

За словами інвестора, пізніше, коли представники підприємства «Шива», здавалось би , вже знайшли компроміс з банком, останній за годину до фінальних переговорів відправляє своїх людей для рейдерського захоплення будівлі Sport Life.

«Невідомі особи в цивільному разом із представниками Державної служби охорони  вриваються на територію фітнес-клубу, зрізають замки з технологічних приміщень підприємства «Шива». Після цих дій, погрожуючи зброєю, забирають ключі від підприємства і замінюють наші замки на свої», – розповів В. Ломакевич.

Ситуацію, яка виникла на території фітнес-клубу вдалося врегулювати завдяки переговорам правоохоронців та громадських активістів з представниками ДСО, які спочатку були на боці рейдерів, оскільки  мали з ними офіційно підписаний договір. Пізніше, як розповідає В. Ломакович, вникнувши у ситуацію, працівники ДСО вирішили цей договір розірвати.

Як розповів присутній на сьогоднішній прес-конференції речник УДСО при ГУМВС України у Львівській області Денис Харчук, договір з «ВіЕс Банком» ще не розірваний, але до цього йде, якщо неправомірність дій банку буде визнано в згідно чинного законодавства.

Водночас, як зазначають представники банку,  на приміщення фітнес-клубу у них є законне право, бо ПП «Шива» з березня перестало сплачувати отриманий в банку кредит.

«ПП «Шива» припинило будь-які платежі по кредиту, навмисне перевело обороти в інші банки лише з однією метою – вчинення тиску на Банк та уникнення виконання зобов’язань перед ним. Ми надіслали понад 10 листів, провели чимало зустрічей сторін, але на пропозиції Банку зменшити платежі, які базувалися на реальних надходженнях підприємства, клієнт не погоджувався. Підприємство могло платити, але не бажало, використовуючи обставини в країні для власного інтересу. Тому, для недопущення збитків Банку та уникнення шкоди його клієнтам, зокрема вкладникам, зупинення зростання боргу перед Банком, який клієнт не мав намірів сплачувати, Банком було прийнято рішення повернути заборгованість за рахунок будівлі, яка була в заставі. Керуючись нормами Закону України «Про іпотеку» та положеннями укладеного іпотечного договору, Банк звернув стягнення на Будівлю як предмет іпотеки, ставши власником цієї Будівлі», – йдеться у повідомленні банку.

Окрім того, як зазначили в установі, Банк не має наміру будь-яким чином перешкоджати подальшій діяльності спортивно–торгівельного комплексу, іншим орендарям, які працюють в Будівлі, а також перешкоджати їх клієнтам відвідувати Будівлю та отримувати відповідні товари і послуги.

«Банк не має зацікавленості здійснювати будь-яку діяльність в Будівлі з метою отримання прибутку. Основна ціль Банку – подальший продаж даної Будівлі з метою відшкодування збитків, завданих Банку неповерненням великого кредиту», – додали у банку.

Конфліктну ситуацію, що виникла довкола фітнес-клубу Sport Life сторони планують вирішувати у судах. Сьогодні тренувальний комплекс працює у звичному режимі.

Фото: vgolos.com.ua

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *