ОСТАННІ НОВИНИ

У Карпатах чоловік несподівано зустрівся з бурим ведмедем. Провів фотосесію

|

Прикарпатець Віктор Худяк в горах на шляху з с.Осмолоди до с.Колочави зустрів бурого ведмедя, який дозволив чоловікові зробити вражаючі знімки зблизька.

Без імені

 

Неймовірними любительськими фотографіями Віктор Худяк поділився у Мережі.

 

 

Фотосесія ведмедя неабияк сподобалась поціновувачам тварин та живої природи загалом, передає кореспондент Львівського порталу.

У коментарях під фотографіями безліч коментарів з похвальними відгуками та закликами бути обережним.

Щоправда, через певний час Віктор Худяк додав ще серію фотографій зі схожими тваринками, на яких помітно, що знимкування їх відбувалось без жодної небезпеки для фотохудожника – у Реабілітаційному центрі бурого ведмедя, що в Національному природному парку «Синевир». Водночас цей нюанс жодним чином не применшує відваги чи таланту фотографа, а також краси жителів реабілітаційного центру.

 

 

Як пише видання «Галка», бурий ведмідь – найбільший з місцевих наземних хижаків. Звично зустрічаються дорослі тварини масою 100-200 кг.  Пересуваючись лісом чи горами там, де є ведмеді, потрібно створювати хоча б якийсь шум – говорити, наспівувати, свистіти, тріщати гілками. Цих заходів цілком вистачить, щоб тварина здалеку почула людину і завчасно, спокійно і без паніки (що якраз і є небезпечно), пішла геть.

Коли зустріч з ведмедем відбулася, але він не втікає, це означає, що він ще не вирішив, як поступити. Інколи він може зробити 2-3 випади в сторону людини, ставати на диби, ревіти. Краще спокійно, але досить швидко, відійти в сторону, стараючись при цьому опинитися з навітряної сторони, щоб ведмідь почув запах.

Якщо такої можливості нема, потрібно, відходячи, подавати голос – кричати, говорити. Якщо ведмідь знаходиться близько, на відстані 10-15 метрів, не рекомендується дивитися йому в очі, оскільки в хижаків це є сигналом до бійки.

Якщо ведмідь не втікає, а наближається, і при цьому дивиться прямо на людину, не відвертаючи голови, необхідно не соромлячись вибрати велике дерево і, не зволікаючи, залізти якнайвище.

Якщо в руках кошик, сумка, рюкзак чи навіть шапка, потрібно кинути цю річ ведмедю – поки він буде задовольняти свою цікавість, ви встигнете вилізти на дерево. Навряд чи він за вами полізе – дорослі ведмеді, як правило, цього не роблять. Малоймовірно, що зустріч з ведмедем може закінчитись лазанням по деревах, але повністю виключати такого варіанту не можна.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *