ОСТАННІ НОВИНИ

Керівник Славського лісгоспу незаконно приватизував землю із будинком лісника

Наталя Дуляба

|

Директора Славського лісгоспу обвинувачують у незаконній приватизації майна підприємства: 0,35 га землі та двоповерхового будинку лісника. До «схеми» він залучив власну дружину та трьох землевпорядників. Про це Львівському порталу повідомили в Офісі генпрокурора.

Так, йдеться про директора ДП «Славський лісгосп», його імені правоохоронці не називають. Втім у ДБР уточняють, що він водночас є депутатом та головою постійної комісії з питань землекористування Славської селищної ради.

Як вказано на сайті громади, ним є Сергій Кокоць. Він очолював Славський лісгосп із 2013 року, а в червні 2022 року перейшов на посаду начальника Івано-Франківського обласного управління лісового та мисливського управління.

Сергій Кокоць справа. Фото – видання «Галичина»

У справі фігурують ще четверо осіб: дружина посадовця та троє інженерів-землевпорядників.

За даними слідства, керівник лісгоспу, будучи депутатом та головою комісії з питань землекористування селищної ради, вирішив привласнити ділянку лісу з розміщеним на ній будинком лісника площею понад 200 м кв.

Вартість землі та самого будинку оцінюють у понад 3 млн грн.

Від імені своєї дружини посадовець написав заяву до селищної ради на виготовлення проєкту землеустрою щодо відведення 0,35 га землі для ведення особистого селянського господарства.

Після ухвалення позитивного рішення землевпорядники виготовили документ з порушеннями вимог законодавства. Вони не вказали про приналежність ділянки до земель лісового фонду, що перебувають у віданні лісгоспу, а також розташоване на ній майно.

У лютому 2022 року було прийнято рішення про затвердження проєкту землеустрою та передачу цієї земельної ділянки. Втім зареєструвати право власності на неї жінка не встигла, оскільки посадовцю лісгоспу стало відомо, що протиправну діяльність викрили правоохоронні органи.

«Для прикриття незаконних дій за заявою дружини депутата селищна рада скасувала свої попередні рішення», – йдеться у повідомленні.

Усім п’ятьом фігурантам інкримінують офіційних документів, їхнє використання та незакінчений замах на привласнення чужого майна, вчинений за попередньою змовою групою осіб (ч. 1, ч. 4 ст. 358; ч. 3 ст. 15; ч. 5 ст. 191; ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України).

Санкція статті передбачає покарання – до 12 років тюрми.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *