ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові вже вдруге німецький пластичний хірург дає шанс на щасливе життя дорослим і дітям

|

хірургЗ 20 до 23 травня у Львові з візитом вдруге цього року перебуває всесвітньовідомий пластичний хірург, професор, доктор медичних наук Клаус Екснер. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

У рамках міжнародного проекту BigShoе, німецький хірург у Комунальній 8-й міській клінічній лікарні (вул. Навроцького, 23) проведе низку операцій для дітей і дорослих.

«Впродовж попередніх візитів професор, спільно з нашими лікарями, проконсультував понад 100 пацієнтів і прооперував понад 50 осіб. Останній візит професора у лютому 2015 року мав позитивний резонанс як в Україні, так і в Німеччині. Візит відбувся за підтримки футбольного клубу ФК «Баварія Мюнхен», який надав благодійну допомогу для придбання дихального апарату. Адміністрація лікарні придбала апарат (ШВЛ) «ЮВЕНТ А» з компресором (виробництва Україна, ціна 372 тис. грн.) для потреб дитячого опікового відділення Комунальної 8-ї міської клінічної лікарні м. Львова.

Під час цього візиту професор планує провести понад 60 консультацій, у тому числі дітям-сиротам та дітям, батьки яких загинули чи служать в зоні АТО. Кількість операцій визначиться після проведення консультацій. На консультації записані діти і дорослі з різних областей України. Окрім Львова і області, будуть проконсультовані пацієнти з Одеської, Вінницької, Волинської, Тернопільської, Івано-Франківської, Чернівецької, Полтавської, Миколаївської, Черкаської, Житомирської, Хмельницької, Київської областей.

Коли завдяки професору і нашим лікарям діти з вродженими вадами позбуваються їх і в них гарні пальчики, чи з’являється посмішка, чи вони можуть повноцінно розплющити очі, то це, звісно, неоціненна робота, за яку ми професору дуже вдячні», – зазначає начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб.

«Дуже дякую за ласкавий прийом. Я вже у Львові вп’яте. Я радий, що між нами виникла така добра дружба і співпраця. Також дякую лікарю Василю Савчину, який організовує тут роботу і візити, щоб надавати допомогу дітям.

Сьогодні після обіду і завтра до обіду ми будемо оглядати дітей. А до суботи будемо проводити операції. Сподіваємось, за можливістю зробимо якомога більше операцій. Мене вже чекають 62 дитини. Їх спочатку треба обстежити, а потім вже визначимо, що з ними робити.

Мені видається, що українські діти, порівняно з німецькими, більш терпеливі. Тут діти сприймають це як допомогу. А в Німеччині діти вважають, що їм завжди просто повинні допомогти», – розповів приват-доцент, доктор медицини, хірург з Франкфурта-на-Майні Клаус Екснер.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *