ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині зменшилася кількість абортів

|

abortionЗа останній рік  кількість абортів у Львівські області зменшилася на 8%. Про це Львівському порталу повідомили у Львівському обласному центрі репродуктивного здоров’я населення.

З даними підрахунків у 2014 році медичний (легальний) аборт до 12 тижнів в області зробили 980 вагітних жінок, тоді як у 2013-му – 1259 жінок.

Щоб уникнути небажаної вагітності і подальшого аборту, медики радять звертатись у центри планування сім’ї.

«Кожна особа в області, перед зачаттям дитини, має всі можливості визначитись з оцінкою про стан соматичного та репродуктивного здоров’я. Пари мають право на безкоштовне обстеження за місцем проживання. Координатором з цього напрямку роботи в області є Комунальний заклад Львівської обласної ради «Львівський обласний центр репродуктивного здоров’я населення», – наголосила директор Центру Марія Малачинська.

У Львівській області працює 26 кабінетів планування сім’ї. Подружні пари мають можливість під наглядом кваліфікованих спеціалістів:

– народити бажаних дітей;

– регулювати перерви між вагітностями;

– контролювати вибір часу народження дитини залежно від віку батьків та інших чинників;

– визначати кількість дітей в сім’ї;

– запобігати непланованій вагітності.

З 2010 року в області розвивається міжсекторальна взаємодія лікарів акушер-гінекологів та лікарів сімейної медицини: поступово питання планування сім’ї у здорового населення стає функцією сімейної медицини.

Фото: www.detibudut.com.ua

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *