ОСТАННІ НОВИНИ

Львівське управління транспорту фактично покриває псевдоволонтерів

|

Управління транспорту Львівської міськради де-факто усунулося від проблеми боротьби із псевдоволонтерством, про що його просили представники громадськості міста. Про це заявив голова ГО «Галицька Фортеця» Олег Звозда, передає кореспондент Львівського порталу.

«Спільно із координатором Економічного Бойкотного Руху Олегом Радиком ми звернулися з листом в управління транспорту та зв’язку, в якому прохали унеможливити проїзд у громадському транспорті псевдоволонтерів зі скриньками для пожертв. Відповідь, яку я отримав за підписом начальника управління пана Щира, м’яко кажучи, здивувала», – зазначає Олег Звозда.

У відповіді, зокрема, сказано: «… вважаємо, що надання дозволу водіям забороняти проїзд т. зв. «працівників благодійних фондів» є неправомірним, оскільки відсутні відповідні рішення компетентних органів про визнання діяльності волонтерів щодо збору коштів у громадському транспорті незаконною, а послуги з перевезення пасажирів автомобільним громадським транспортом є загальнодоступними для всіх пасажирів».

«Таке формулювання є відверто цинічним і його можна цілком трактувати як елемент співпраці управління транспорту із псевдоволонтерськими організаціями. Адже всім відомо, що за проїзд у транспорті, під час якого шахраї обманюють щирих людей, грошей вони не платять. А щодо «загальнодоступності», то нагадаємо керівництву управління про незаконне обмеження міськвиконкомом проїзду пенсіонерів у певні години. Виходить, що про шахраїв-псевдоволонтерів львівські чиновники дбають більше, ніж про тих, хто справді перебуває у скрутному матеріальному становищі», – наголосив Олег Звозда.

На його думку, якби Управління транспорту та зв’язку мало намір допомогти боротьбі громадськості міста із шахраями, то хоча би погодилося розклеїти у транспорті застерігаючи оголошення.