ОСТАННІ НОВИНИ

Бойовики ігнорують домовленості про звільнення заручників – Порошенко

|

Президент України Петро Порошенко провів зустріч із заступником Державного Секретаря США Ентоні Блінкеном, який перебуває з візитом в Україні.

Президент поінформував про поточну ситуацію на Донбасі та виконання Україною зобов’язань, досягнутих в Мінську. Президент наголосив на небажанні та неготовності іншої сторони у відведенні важкого озброєння під контролем спостережної місії ОБСЄ. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі глави держави.

Особливе занепокоєння президент висловив тим фактом, що попри домовленості щодо звільнення усіх заручників, інша сторона ігнорує цю позиції.

Глава держави наголосив, що найбільш небезпечно ситуація розвивається навколо української льотчиці Надії Савченко, яку незаконно захопили на території України і нелегально перевезли до Росії.

Президент Порошенко повідомив також, що він звертався до президента Путіна з проханням направити українських лікарів, щоб вони отримали можливість оглянути Надію та дати свої рекомендації щодо лікування та медичної допомоги: “Я надіслав йому листа, щоб негайно звільнити її”, – сказав він.

За його словами, в листі-відповіді зазначалося, що фінальне рішення щодо Надії “буде базуватися на правових нормах і принципах гуманізму”, президент також висловив переконання у необхідності продовження активних дій для звільнення Надії Савченко.

Під час зустрічі президент України висловив задоволення рівнем координації і взаємодії між Сполученими Штатами Америки і Європейським Союзом в питанні щодо мирного врегулювання ситуації на Донбасі, і наголосив на необхідності посилення обороноздатності України.

Сторони обговорили також економічну співпрацю між Україною та США. Президент України висловив сподівання на позитивні новини щодо надання макрофінансової допомоги Україні з боку МФВ і поінформував співрозмовника про останні рішучі дії в законодавчій сфері, спрямовані на стабілізацію валютної курсової політики та покращення роботи банківського сектора України.

Заступник Державного Секретаря США від імені керівництва його країни висловив захоплення діями президента України та мужністю українського народу в протидії агресії, а також наголосив на необхідності подальшої більш тісної координації дій щодо імплементації Мінських домовленостей і контролю за їх виконанням.

Ентоні Блінкен наголосив, що подальші санкції щодо Російської Федерації та їх рівень прямо залежить від дотримання та виконання Мінських домовленостей.

Заступник Державного секретаря також поінформував українського Президента про тісну координацію США з Європейським Союзом щодо спільної політики в питанні мирного врегулювання ситуації на Донбасі та щодо Російської Федерації.

В зустрічі, крім представників Державного департаменту США, делегацію якого очолював Ентоні Блінкен, взяли участь Міністр закордонних справ Павло Клімкін та Заступник Глави Адміністрації Президента України Валерій Чалий.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *