ОСТАННІ НОВИНИ

Тренування українських танкістів (фоторепортаж)

|

На полігонах та у навчальних центрах, що дислоковані на теренах Західної України, незважаючи на сніг, тривають навчання новостворених протитанкових підрозділів.

 

Як повідомив Львівському порталу Західний регіональний медіа-центр Міноборони України, солдати вчаться керувати протитанковими керованими ракетами «Фагот» та «Конкурс».

 

Протита́нковий керований ракетний комплекс 9К111 «Фагот» – радянський переносний протитанковий ракетний комплекс 9К111 (за класифікацією НАТО – AT-4 Spigot), призначений для боротьби з броньованими цілями, руйнування укриттів і знищення вогневих засобів і точок противника, вертольотів, що низько летять, на відстані до 2 км.

 

Комплекс був розроблений в КБ Приладобудування, м. Тула і поступив на озброєння Збройних сил СРСР у 1970 році. Незабаром ракету модернізували з присвоєнням індексу 9М111-2. У 1975 році був випущений модернізований варіант ракети 9М111М зі збільшеною дальністю польоту і підвищеної бронепробиваємістю.

 

Комплекс 9К111 «Фагот» експортувався в багато країн світу і застосовувався у багатьох локальних конфліктах останніх десятиліть. Крім Росії та інших пострадянських країн, комплекс різних модифікацій перебуває на озброєнні сухопутних сил шістнадцяти країн світу.

 

Фото: Тарас Грень

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *