ОСТАННІ НОВИНИ

Місцеві жителі Донбасу живуть, як на пороховій бочці

|

Протягом доби піротехнічні підрозділи ДСНС України обстежили 2,6 га територій Донбасу.  Вони виявили та вилучили 60 одиниць боєприпасів, з них артилерійських снарядів – 34, інших вибухонебезпечних предметів – 26. Про це Львівському порталу повідомили в Інформаційно-аналітичному центрі РНБО Україна.

Загалом піротехніки обстежили близько 1540 га територій. Вони виявили та вилучили понад 28 тисяч одиниць боєприпасів.

«Ми ще раз звертаємося до жителів Донецької та Луганської областей з закликом до обережності, оскільки терористи продовжують ігнорувати принципи гуманітарного права та міжнародних конвенцій у сфері використання певних типів боєприпасів, озброєння та військової техніки, і продовжують розміщати протипіхотні міни на територіях поруч з населеними пунктами. З чотирьох загиблих сьогодні двоє військовослужбовців підірвалися на міні біля міста Щастя. Загалом втрати від підривів на вибухових пристроях різних типів співставні з втратами від обстрілів. Тому за наказом командування сил АТО суттєво підсилено протидиверсійні заходи», – зазначили в РНБО.

У відомстві також закликали жителів окупованих територій бути пильними, тому що в населених пунктах постійно спалахують сутички між різними бандами бойовиків. Ці сутички супроводжуються перестрілками, внаслідок яких вже неодноразово були жертви серед місцевого населення.

Фото: ДСНСУ 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *