ОСТАННІ НОВИНИ

Ситуація довкола блок-постів на трасі Бахмутка. Заява штабу АТО

|

Відповідно до Мінського протоколу і меморандуму по трасі Бахмутка проходить лінія розмежування сторін. Відтак 32, 31 і 29 блокпости української армії служать точками на лінії розмежування сторін – повідомили Львівському порталу у прес-центрі штабу АТО.  

«Ми ні на крок не відходимо від домовленостей, підтверджених сторонами-підписантами в Мілані, в тому числі і російською стороною», – йдеться в заяві штабу АТО.

За даними українських військових, терористи, незважаючи на протоколи і меморандуми, намагаються розширити зону свого впливу, ігнорують міжнародні угоди, вбивають мирних жителів і українських солдатів, які захищають українську землю.

Відтак сили АТО вживають усіх заходів, щоб забезпечити всім необхідним особовий склад, який несе службу на об`єктах.

«Коли ситуація на 32-му блокпосту стала критичною (бойовики замінували всі дороги, якими наша логістика поставляла продукти харчування і воду, постійно обстрілювали наші вантажівки, які виконували ці завдання), виходячи з принципів, що життя українських солдатів понад усе, було прийнято рішення про відведення особистого складу в район відновлення боєздатності», – йдеться в заяві штабу АТО.

В даний час українські підрозділи на 31-му і 29-му блокпостах продовжують виконувати планові завдання в рамках АТО. «Оперативна обстановка, розміщення сил і засобів АТО, координація зусиль, дозволяє ефективно виконувати завдання, забезпечувати безпеку особового складу, який несе службу», – запевняють в штабі.

Фото: zbroya.info

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *