ОСТАННІ НОВИНИ

Український парламент легалізував окупацію Донбасу – Тимошенко

|

Лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко вважає, що надання особливого статусу окремим районам Донецької та Луганської областей, а також звільнення від кримінальної відповідальності терористів призведе до встановлення проросійської влади на східних територіях України. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі партії «Батьківщини».

За словами Ю. Тимошенко, проголосовані закони віддають частину територій Донбасу під повне неподільне управління Російській Федерації.

«Закони, які проголосовані, віддають частину територій Донбасу під повне неподільне управління Російській Федерації. Немає жодного сумніву, що після введення в дію цих законів буде встановлений повний контроль над частиною території Донбасу саме цими терористичними угрупованнями, а також російськими військами, які фінансуються, підтримуються і були введені на територію України саме за дорученням та вказівкою Путіна», – переконана Юлія Тимошенко.

Лідер партії «Батьківщина» переконана, що проведення місцевих виборів на захоплених територіях Донбасу призведе до фактичного встановлення там проросійської влади.

«Вибори в місцеві органи влади на частині Донбасу, які передбачені цим законом легалізують владу Росії на території Донбасу. Ті частини закону, які в порушення Конституції України передбачають, що на цих територіях можуть бути встановлені силові структури, міліція, прокуратура і окремо, створення судів як раз за участі виключно тих, хто сьогодні контролює частину Донбасу, говорить про те, що відбудеться легалізація тероризму, окупації. Принизливо те, що окупацію легалізував український парламент», – зазначила вона.

При цьому Тимошенко підкреслила, що партія «Батьківщина» не голосувала за ухвалення цих законів.

«Свої голоси за передачу частини території Донбасу під протекторат Росії віддали комуністи, колишні депутати Партії регіонів, які зараз розпалися на чисельні групи, депутати Блоку Петра Порошенка і «УДАР», – додала лідер партії.

Крім того, вона обурена, що голосування відбувалося за зачиненими дверима.

«Голосування по повній здачі національних інтересів України на Донбасі проводилися за зачиненими дверима, в таємному режимі і що знаково – в не поіменному режимі. Тобто більшість депутатів Верховної Ради сховалися за закритим голосуванням, коли зраджували і здавали Україну для того, щоб їх прізвища не були знайомі суспільству», – повідомила вона.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *