ОСТАННІ НОВИНИ

Записати дитину у садочок складніше, ніж вступити в університет

|

У Львові у дитячих навчальних закладах катастрофічно бракує місць. Усі групи переповнені, жодна з них не відповідає державним вимогам. Про це повідомила сьогодні на прес-конференції начальник управління освіти Львівської міської ради Галина Слічна, передає кореспондент Львівського порталу.

За словами Галини Слічної, цього року через електронну чергу в дитячий садок хочуть потрапити 16, 5 тисяч дітей. Утім така можливість випаде лише п’яти тисячам. І це при тому, що всі групи переповнені. «Усі групи у нас переповнені – по 28-30 дітей. А подекуди і 40. У нас немає жодної групи, яка б відповідала державним вимогам щодо кількості дітей», – розповіла Г.Слічна.

Чиновниця наголосила, що електронна черга не дає гарантії батькам, що їхня дитина буде зарахованою в дитячий садочок. Вона лише є шансом на «прозоріше зарахування». Щоправда більшість батьків не бачать цього шансу, оскільки мають сумніви щодо прозорості формування самої віртуальної черги. Цікаво, що для того, аби дізнатися, чи потрапляє дитина в садочок через електронну чергу, батькам все одно потрібно зустрітися з завідувачем ДНЗ або ж навідатися в управління освіти. А з самого початку система «електронна черга» задумувалася для того, щоб унеможливити контакт батьків і чиновників.

Батькам, які хочуть збільшити своїм дітям шанси потрапити в садочок у Львові в міському управлінні освіти рекомендують ставати на чергу в січні наступного року після народження дитини. В рік, коли дитина народилася, реєструватися в електронній черзі не можна. «Це зроблено для того, щоб зрівняти шанси для тих, хто народився в січні і для тих, хто народився в грудні», – пояснила Г. Слічна.

Щоб система поставила вас на чергу, записувати дитину треба в групу, яка починає роботу з 1 вересня – з нового навчального року.

З листопада 2013 року письмові заяви від батьків на зарахування дитини в дитсадок не приймають. Діє лише електронна черга – www.misto.lvivedu.com.

 

 Фото: Львівський портал 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *