ОСТАННІ НОВИНИ

Нацистську символіку наразі в центрі Львова не вивішуватимуть

|

Зйомки 12-серійного телесеріалу з використанням нацистської символіки, які планували провести у центрі Львова 11-20 травня, перенесли приблизно на місяць через побоювання, що такі зйомки могли б бути неоднозначно сприйняті у нинішній політичній ситуації.

Українська кінокомпанія «Star Media», яка планувала 11-20 травня провести у Львові частину зйомок, відмовилась від свої намірів, хоча усе вже було готово. Зйомки перенесли орієнтовно на місяць. Про це Zaxid.net розповів виконавчий продюсер «Star Media» Дмитро Оленич.

Приводом для скасування зйомок стали чутки, що 9 травня у Львові зніматимуть фільм про Другу світову війну, у якому широко буде використана нацистська символіка. В соцмережах стали поширювати фото фасаду львівської Опери, оздобленого такою символікою, хоч зйомки комедії «Гітлер капут!» у місті проводились ще у 2007 році.

У Львівській міськраді Zaxid.net підтвердили, що заявка на проведення зйомок серіалу «Офіцерські дружини» надійшла 5 травня, а самі зйомки мали тривати з 11 по 20 травня. Однак мерія рекомендувала перенести ці зйомки на більш сприятливий період.

«Ми розуміли, що дати зйомок близькі до 9 травня, тому вирішили попередити, що нацистська символіка на вулицях Львова – лише декорації до фільму, але це викликало неоднозначне ставлення, – пояснив виконавчий продюсер «Star Media» Дмитро Оленич. – У міськраді нас попросили перенести зйомки, тому ми відклали роботу над цими епізодами на червень, а зараз зніматимемо у Києві. Звісно, це викликало певні незручності, але знімальна група ще не приїхала до Львова, то ж все гаразд».

Оленич взагалі вважає, що сталося непорозуміння: «Ми могли б знімати взагалі без символіки, якби нас попросили – домалювали б потім комп’ютерну графіку».

Виконавчий продюсер фільму також наголосив, що над серіалом працює українська група «Star Media» – «і задіяні в роботі українці, а не росіяни, як почали говорити».

Оленич підтвердив, що серіал знімають на замовлення телеканалу «Україна», який, щоправда, участі в зйомках не бере. Враховуючи реакцію користувачів соцмереж, прес-служба телеканалу навіть розповсюдила окреме звернення, де заперечила свою причетність до зйомок у Львові.

Фото: Фрагмент рекламного постера серіалу “Офіцерські дружини”

Джерело: Star Media

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *