ОСТАННІ НОВИНИ

У Вінниці працівники СБУ відкрили вогонь по людях

|

Сьогодні у Вінниці біля управління СБУ на вул. Театральній обурені діями влади громадяни кинулися навздогін двох підозрілих молодиків. Коли втікачів майже впіймали, один з них вистрелив у бік людей. Біля входу в управління СБУ пролунало ще кілька пострілів. Одна куля потрапила в ногу активісту. Лікарі швидкої допомоги підтвердили, що хлопця поранили з вогнепальної зброї. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Вінницької обласної організації ВО «Свобода».

Також на вимогу митингувальників із СБУ вийшов начальник управляння Вадим Запорожець. Разом із протестуючими він пішов на Майдан, де заявив, що не буде видавати наказів про силовий розгін мітингарів.

Голова Вінницької обласної організації ВО «Свобода» Олексій Фурман повідомив, що близько 500 «тітушків» з Криму вже у Вінниці, де чекають наказ розганяти вінничан, які зібрались на Театральній площі міста. Свободівець закликав начальників міліції та СБУ області, яких вінничани привели на площу, унеможливити кровопролиття та вжити відповідних заходів.

Стало відомо, що голова Вінницької обласної ради «регіонал» Сергій Татусяк та його заступник Іван Кревській, а також нардеп від Вінниччини вийшли з Партії регіонів. Народна рада Вінницької області висунула три вимоги до голови ОДА І.Мовчана: подати у відставку, вийти з Партії регіонів і підписати звернення до президента з вимогою його відставки. Активісти також вимагають від голови фракції Партії регіонів в обласній раді Т.Антонець вийти з лав партії та розпустити фракцію «регіоналів» в обласній раді.

Нагадаємо, виступаючи опівдні біля ОДА перед вінничанами, І. Мовчан не зміг домовиться з активістами та спробував втекти від людей. Громада намагалася заблокувати авто, водій якого практично протаранив натовп. Десятки вінничан бачили, що машина з головою Вінницької ОДА заїхала на територію управління СБУ. Буквально за кілька хвилин до прохідної Служби безпеки підійшло близько пів тисячі мітингувальників, які вимагали, щоби губернатор повернувся до них. До прохідної вийшли два співробітника спецслужби, які намагалися заспокоїти вінничан і просили громаду розійтися. Діалог не вдався, і активісти почали кидати в есбеушників різні предмети, також полетіло кілька петард. Один із співробітників СБУ зробив чотири постріли. Одному з активістів, 50-річному Володимиру, куля потрапила в праву гомілку, і, ймовірно, зачепила вену, оскільки відбувся досить інтенсивний крововилив.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *