ОСТАННІ НОВИНИ

У лікарні п’ятеро людей, яких під судом побили бійці «Беркуту»

|

Після сутичок із бійцями спецпірозділу “Беркут” біля Києво-Святошинського районного суду Київської області госпіталізовано 5 постраждалих активістів.

Про це повідомили медики зі “швидкої допомоги” кореспонденту УНІАН.

Цю інформацію також підтвердив депутат від “Свободи” Едуард Леонов. Він наголосив, що “беркутівці” не рахувався “ні зі старими, ні з жінками, били всіх”, наздоганяли і били навіть випадкових перехожих, і тих, хто впав, також.

Леонов показав журналістам садна на нозі від удару кийка, одяг на ньому був порваний і забруднений.

“Свобода” повідомляє, що “спецпризначенці цілеспрямовано били народних депутатів свободівців Едуарда Леонова, Юрія Бублика та Павла Кириленка”.

Постраждала також журналістка Олена Білозерська й більше десяти інших активістів, зокрема й жінки, інформує партія.

Крім того, LB.ua повідомляє, що побили фотографа цього видання Макса Левіна.

Леонов сказав: “Щонайменше п’ятеро людей з важкими травмами – переломами ніг і рук, розбитими головами потрапили до лікарні”. За його словами, близько 6 “швидких” повезли постраждалих у 4-ту травматологічну лікарню.

Бублик додав: “Кийками били по голові, застосовували сльозогінний газ – дісталося усім. Після нападу, коли вдалося стабілізувати ситуацію, ми перевірили усі автобуси “Беркута”, аби з’ясувати чи не було затримано протестувальників. На щастя, не затримали нікого”.

Після сутичок міліціонери огородили стрічкою площу перед будівлею суду і проводять там слідчі дії, працюють експерти.

На землі біля приміщення суду валяється розбита табличка Києво-Святошинського райсуду. Також поламано кусок металевого паркану, який огороджував площу перед судом.

У свою чергу, МВС у Києві поінформувало, що “офіційних звернень про отримання громадянами тілесних ушкоджень під час конфлікту біля Києво-Святошинського суду до столичної міліції не надходило”.

За даними міліції, у п’ятницю “близько 200 осіб на чолі з народними депутатами під прапорами ВО “Свобода” пікетували приміщення Києво-Святошинського суду”.

Частина активістів заблокувала виїзди з двору суду та прилеглі вулиці, аби не пропустити службовий автомобіль, а також поводилися “агресивно”.

“За попередньою інформацією, активісти кидали в бік приміщення суду та в службовий автомобіль пляшки з водою та камінням, блокуючи при цьому рух авто. Не зважаючи на вимоги правоохоронців припинити порушення громадського порядку, окремі активісти продовжили перешкоджати руху авто, намагаючись при цьому спровокувати конфлікт з співробітниками міліції”, – заявили у міліції.

“Аби забезпечити безперешкодний проїзд службового автомобіля, співробітники ПМОП “Беркут” відтіснили мітингувальників від авто, створивши коридор для його проїзду. Розпочалась штовханина. Водночас, невідомі особи, кидаючи камінням в бук правоохоронців, пошкодили скло автомобіля полку конвойної служби міліції. В результаті не правомірних дій активістів було пошкоджено фасад будівлі суду”, – додали у МВС.

Українська правда

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *