ОСТАННІ НОВИНИ

«Батьківщина» вважає Захарченка винним у побитті нардепа Іллєнка

|

Сьогоднішнє побиття опозиційного народного депутата на порозі райуправління міліції у Києві –  нахабна демонстрація бандитських порядків у країні, запроваджених діючим режимом.

Про це говориться у розповсюдженій заяві партії «Батьківщина» з приводу побиття народного депутата Андрія Іллєнка та адвоката Сидіра Кизіна на виході з Шевченківського РУВС.

«Влада намагається закрутити маховик переслідування і залякування політиків, громадянських активістів і звичайних людей, які повстали проти криміналу і разом з усією країною вийшли на Майдан. Одних репресують у в’язницях, інших масово калічить «Беркут» на вулицях, третіх засипають повістками у міліцію, а четвертих, як це трапилося сьогодні, – б’ють незважаючи на статус і на місце», – сказано у заяві.

В опозиції наголосили, що побиття Іллєнка зайвий раз продемонструвало відсутність в Україні правоохоронної системи.

«Коли біля районного управління міліції б’ють народного депутата, це має означати, що, або бандити чхати хотіли на міліціонерів, або бандити і міліція – одні й ті ж люди», – вважають в опозиції.

У «Батьківщині» переконані,  відповідальність за побиття народного депутата Іллєнка лежить на міністрові внутрішніх справ Захарченкові.

«На  чинному міністрові внутрішніх справ стільки злочинів проти громадян України, що його совість вже давно атрофувалася і перестала реагувати на реальність. Ми не покладаємо особливих надій на те, що цей олов’яний солдатик режиму Януковича здатен подати у відставку. Але ми закликаємо порядних міліціонерів не розчинятися у цьому середовищі нав’язаного криміналу і безправ’я, а виконати свій обов’язок і знайти бандитів», – сказано у заяві.

Водночас у «Батьківщині» закликали міжнародну громадськість дати свою оцінку сьогоднішньому побиттю опозиційного народного депутата.

«Влада давно перейшла межу, випробовуючи терпіння громадян. Ми закликаємо режим зупинитися, поки не пізно», – наголосили у «Батьківщині».

Водночас голова Політради ВО «Батьківщина» та фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк заявив, що міністр внцтрішніх справ Захарченко має стати одним із перших у переліку українських чиновників, які потраплять  під персональні візові та фінансові санкції з боку США та ЄС.

Про це він написав на своїй сторінці Facebook після того, як стало відомо про напад на народного депутата від ВО “Свобода” Андрія Іллєнка та адвоката Сергія Кізіна.

“Не може ступати на європейську землю нога людини, яка має статус керівника поліції, і в той же час винаймає бандитів для побиття опозиціонерів”, – підкреслив він

“Хіба не промовисто, що напад на народного депутата Андрія Іллєнка та адвоката Сидора Кізіна відбувся прямо на порозі райвідділку міліції за її очевидною наводкою?” – написав Арсеній Яценюк.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *