ОСТАННІ НОВИНИ

Президент свідомо передав Україну під контроль Росії – Тимошенко

|

Підписання українсько-російських домовленостей 17 грудня веде до втрати Україною суверенітету і фактичного переходу під контроль Російської Федерації. Про це сказано в заяві екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко, яку озвучив на брифінгу в Харкові її захисник Сергій Власенко, повідомляє кореспондент «Харків. Коментарі»,

Тимошенко, зокрема, заявляє, що Президент Віктор Янукович «свідомо передав Україну під політичний, військовий, енергетичний та економічний контроль Російської Федерації».

«Суть цих домовленостей значно ширша і складніша, ніж банальні угоди. Результати цих домовленостей будуть крок за кроком втілюватися в життя до створення єдиного державного об’єднання з повним домінуванням РФ і поступовою втратою державного суверенітету України. Це значно гірше, ніж просто вступ до Митного Союзу. Вже сьогодні видно перші плоди: Віктор Янукович не має політичної волі приймати самостійні політичні рішення на міжнародній арені. Після 17 грудня кроки України в європейському напрямку, в тому числі й підписання Угоди з Євросоюзом, стали неможливими», – заявила Тимошенко.

Екс-прем’єр також вважає, що після підписання домовленостей у Україні будуть припинені всі програми, спрямовані на досягнення енергонезалежності від РФ.

«В Україні замість єдино можливої ринкової ціни на газ свідомо вводять політичну ціну в пакеті з відмовою України від диверсифікації у всіх енергетичних сферах», – заявляє Тимошенко.

Водночас, вона впевнена, що російський газ дешевшим для України не стане.

«У річному обчисленні відсоток, який Україна буде платити за 15-мільярдний кредит , рівнозначний отриманим знижкам на газ. З кожним роком нас будуть втягувати в фінансове та енергетичне рабство», – вважає Тимошенко.

Нагадаємо, що вчора під час шостого засідання Російсько-Української міждержавної комісії у присутності президентів Росії та України підписано 14 документів.

Зокрема укладені домовленості, що стосуються зниження ціни на газ до $268,5 за тисячу кубометрів, і кредиту в розмірі $15 млрд. При цьому Путін заявив, що даний кредит не пов’язаний із жодними зобов’язаннями.

Фото: PHL 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *