ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні відбуваються дивні речі, які можуть закінчитись або відставкою уряду, або громадянською війною, – аналітик

|

Сьогодні в Україні склалася ситуація най складніша з часів Майдану. Спрогнозувати подальші дії майже неможливо. Варіантів чимало – від швидкого знаходження порозуміння та відставки уряду, до розв’язання громадянської війни.

Таку думку у коментарі «Погляду» висловив політичний аналітик Павло Нусс.

«Те що відбулося сьогодні вночі дуже сильно нашкодило переговорному процесу. Сторони вже сьогодні не знайдуть консенсусу, бо фактор вулиці не дозволяє прийняти адекватне рішення. Вулиця не повинна тиснути на переговорників», – ділиться міркуваннями Павло Нусс.

На переконання експерта, сьогодні Україна як держава знаходиться в капкані зовнішнього керування. Іншими словами, Кремль та Путін взяли під контроль всі без виключення силові структури в Україні. Іншого пояснення нічним подіям аналітик не знаходить.

«Все набагато складніше, ніж ми уявляємо. Боротьба йде не з Януковичем і не за права. Боротьба триває за Гідність і Честь Європейської цивілізації. Наш ворог – це підступний Путін та його система імперіалізму. Людям важко пояснити, що відставка Януковича нічого не дасть, окрім морального задоволення та спокій на душі. Але прийдуть інші, які будуть стогнати під бульдозером Москви», – каже Павло Нусс.

Політичний аналітик також поділився міркуваннями щодо можливості відставки уряду та президента.

Майдан і опозиція, каже експерт, зробили величезну помилку, коли почали вимагати відставки діючого Президента. «Закон про імпічмент має прийняти ВР, а підписати той же Президент, який має позбутися повноважень через інструмент парламентського рішення. Це смішно. Тому, вимога щодо відставки В.Януковича популістська і не більше, як піар-хід опозиції в обличчі Батьківщини за вказівкою Тимошенко» – поділився міркуваннями Павло Нусс.

При цьому експерт переконаний, що відставка уряду Азарова залежить виключно від опозиції, від їхньої спроможності домовлятися. «Керівники опозиційних фракцій мають безкінечно проводити політичні консультації з іншими фракціями, і перш за все з позафракційними депутатами, з Адміністрацією Президента. Вони мають діяти виключно в інтересах Майдану», – зазначив аналітик.

Відтак Майдан має трансформуватися в геополітичний Майдан захисту національних інтересів України, підсумував Павло Нусс.

Новий погляд

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *