ОСТАННІ НОВИНИ

Силовики зачищають урядовий квартал від барикад і мітингувальників (відео)

|

Впродовж останніх годин силовики проводять зачистку урядового кварталу від барикад, сформованих вчора під час маршу протесту. Одночасно у різних місцях розбирають барикади військові строкової служби, а також так звані «тітушки». Сприяють цьому процесу бійці внутрішніх військ та спец підрозділу «Беркут». Вони вишикувались щільними рядамиі відтісняють мітингувальників. У цей час серед мітингувальників знаходиться чимало народних депутатів, які стримують пристрасті й не дозволяють вступати у суперечки чи бійки з правоохоронцями.

 

Як повідомили в ефірі Громадського.TV, на Лютеранській силовики відтіснили мітингувальників і зруйнували блок-пости. Про це поінформував з місця події

нардеп Андрій Шевченко.

«З вулиці Лютеранської вже відтіснили мітингувальників і знищили барикади. Силовики рухаються по всьому периметру і відтісняють людей», – наголосив нардеп.

На вулиці Грушевського, силовики хочуть повністю очистити вулиці від людей. Про це також повідомили в ефірі Громадського.TV.

«Правоохоронці формуються у дві колони. Вони намагаються повністю очистити вулицю від людей і діють дедалі інтенсивніше. До того ж руйнують усі барикади, які мітингувальники зводили напередодні», – повідомляють журналісти Громадського. TV.

Дві барикади в урядовому кварталі розібрали війська

Загін внутрішніх військ оточив блокпост на розі вулиці Грушевського і Кріпосного провулку, про це інформує на сторінці у facebook нардеп Михайло Хміль.

Як інформує «Українська правда», раніше до цього блокпосту прийшли судові виконавці, які повідомили, що судом заборонено мітингувати у центрі столиці до 7 січня.

«Ми зараз тримаємо периметр, де розташовані барикади на куті Грушевського та Кріпосного провулку. Але працівники міліції відтискають нас. Депутати пройти не мають права. Натомість «тітушків» пускають без перешкод і вони розтягують барикади. Залишаємось в щільному оточенні міліціонерів на куті Грушевського та Кріпосного провулку.

Тітушки під прикриттям міліціонерів намагаються потрапити в середовище майданівців. А після того вдаються до провокацій. Вже кількох з них ми виявили. Знімаємо з них маски, капюшони, шапки й показуємо на камери, аби громада знала в лице усіх «героїв». Потім змушені їх передавати міліціонерам для затримання. Сумніваюсь, що їх буде затримано та іншого виходу немає. До вулиці Грушевського зі сторони Арсенальної щойно під’їхали дві пожежні машини. Розуміємо для чого це», – пише М.Хміль.

Як повідомляють «Коментарі», співробітники «Беркута» в районі урядового кварталу з боку вул. Грушевського та вул. Шовковичної пішли на барикади, зруйнували їх і взяли в кільце мітингувальників.

Раніше «Беркут» почав розбирати огорожу на розі вулиць Шовковичної та Богомольця, яка була зведена «ударівцями».

Правоохоронці продовжують тримати в оточенні центральні вулиці Києва від Михайлівської площі, Бессарабській площі, Хрещатика і до вул.Грушевського біля станції метро «Арсенальна».

Крім того, в центрі міста помічено велику кількість великовантажних фур, які курсують ще неперекритими вулицями.

Нагадаємо, сьогодні з самого ранку центральні вулиці столиці перекриті посиленими спецпідрозділами та внутрішніми військами МВС. Всі під´їзди до Хрещатика і Майдану Незалежності перекриті міліцейськими автобусами, майданчики перед будівлею КМДА, федерації профспілок також заповнені правоохоронцями та автобусами. Також у КМДА були помічені пожежні гідранти.

Фото: Ольги Червакової 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *