ОСТАННІ НОВИНИ

Заборгованість за ремонти доріг Львівщини сягнула понад 308 млн

|

Сьогодні начальник Служби автомобільних доріг Микола Гнатів проінформував депутатів Львівської обласної ради щодо стану фінансування робіт, пов’язаних із будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних робіт у Львівській області за 9 місяців цього року.

Спершу М.Гнатів нагадав депутатам, що мережа автомобільних доріг загального користування у Львівській області становить 8 тис 380 км. Зі всієї цієї протяжності дорожньої мережі, після зимового періоду було вражено ямковістю 1405 км доріг загальною площею, тобто вражено 20% покриття від всіє протяжності доріг загального користування, а на автодорогах державного значення – 26%.

«Лише на автомобільні дорозі Р-15 Ковель-Червоноград-Жовка покриття було зруйноване на загальній площі майже 100 тис кв.м. На ділянці від 96 до 114 км, це 18,2 км виконано роботи з ліквідації ямковості до рівня покриття на загальній 50,5 тис кв.м, для чого було використано 5 тис тонн асфальтобетонної суміші», – розповів М.Гнатів.

«Дороги дійсно потребують серйозних ремонтів», – додав він.

М.Гнатів також повідомив, що на ділянці від Червонограда до села Гірники, покриття було практично повністю зруйноване і відновленню не підлягало, відтак автомобільна служба змушена була відфрезерувати верхній шар. «На площі 41 тис кв.м. покриття потребує повної заміни. Аналогічна ситуація на автомобільних дорогах Н-17 Львів-Радехів-Луцьк, Н-1 Мукачево – Івано-Франківськ – Рогатин -Львів, особливо сьогодні на виїзді у Львові по вул. Зелена, Н-02 Львів-Тернопіль і так далі», – зауважив він.

Микола Гнатів також зазначив, що Державним агентством автомобільних доріг України скоригований план і на сьогодні він становить 237 млн 847 тис грн., у тому числі 25,5 млн – це будівництво автомобільної дороги Грушів-Добросин на ділянці навколо села Грушів і 212 млн 319 тис – на ремонти і утримання автомобільних доріг.

Крім того, за його словами, постановою Кабміном передбачено у 2013 році фінансування  об’єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного ремонту доріг загального користування, державного та місцевого значення Львівської області на суму 344 млн 400 тис грн. з урахування фактично виконаних робіт у 2012 році.

М.Гнатів також звернув увагу депутатів на те, що на початку року Служба автомобільних доріг Львівщини увійшла із загальною заборгованістю за об’єкти, виконані в минулі періоди, на суму 492 млн. 857 тис грн.. «Завдяки спільній роботі керівництва ЛОДА, ЛОР, депутатів ВР, нам вдалось зменшити кредиторську заборгованість перед підрядниками на 88 млн 752 тис грн., або 22,68% до тієї, яка була на початку року. Це дало змогу залучити до виконання робіт підрядників, які мають відповідну техніку і технологію, аби виконувати на серйозному рівні ремонтні роботи», – сказав він.

Також, за його словами, вдалось збільшити річні обсяги фінансування робіт, які виконуються у 2013 році, на 55 млн 665 тис грн., або на 37,6%. «Проте проблема на сьогодні ще досить гостра і заборгованість лише за роботи, які були виконані в минулому періоді, становить 308 млн 404 тис грн.. Ми зараз працюємо і очікуємо, що сьогодні-завтра, до кінця цього тижня ще 40 млн грн. для того, аби погасити заборгованість перед підрядниками і повернути ті кошти, які вони вклали в ремонти наших доріг», – повідомив Микола Гнатів.

Фото: PHL 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *