ОСТАННІ НОВИНИ

У Стрию двірники пікетують казначейство й вимагають зарплат

|

Сьогодні, 3 липня, у Стрию під стіни місцевого відділу казначейства прийшли з пікетом комунальники міста. Люди вийшли на акцію протесту через блокування коштів на рахунках Держказначейства, а відтак невиплату зарплатні.

Підтримав законні вимоги комунальників депутат-мажоритарник від Стрийщини Олег Канівець. Зокрема, він повідомив, що уже подав відповідне звернення до уряду, в якому вимагає покарати винуватців блокування коштів на казначейських рахунках, а кошти місцевих бюджетів – розблокувати, інформує прес-служба нардепа.

«Маємо розуміти, що головним винуватцем у затримці зарплати є не стрийське відділення держказначейства. Працівники цієї установи лише виконують вказівку уряду Азарова. Казначейство – технічний розпорядник коштів. Але Ви не мовчите, відстоюєте свої права, свою гідність. Я підтримую Вашу громадянську позицію. Пікет стрийських комунальників, публічний розпач міських голів Кременчука, Полтави, Сум, навіть Донецька… Все це – наслідок політики фінансового визискування міст і сіл. Урядовці протиправно заморожують кошти місцевих громад та перенаправляють їх на перекривання бюджетних дірок. Не здивуюсь, якщо затримана зарплата сумлінних стрийських двірників пішла на закупівлю коштовних меблів для Нацбанку чи престижних автомобілів для якогось міністерств», – йдеться у заяві О.Канівця.

Депутат додав, що грошовий дефіцит місцевих бюджетів наростає, немов сніговий вал. «Станом на травень цього року, держказначейство «зжувало» 250 тисяч гривень стрийських міських коштів. На 1 липня «заморожено» було вже 4,5 мільйона гривень. Зростання майже у 20 (!) разів. А це і зарплатня комунальників, і оплата за відремонтовані дороги, будинки, дахи. Жоден підрядник не буде мати справ із місцевим самоврядуванням, якщо буде бачити, що з ним можуть не розраховуватися. Київський чиновник забуває, що всі податки сплачуються на місцях.

Бюджетний кодекс сьогодні не дає розвиватися місцевим громадам, коштів обмаль. І навіть цим мізером місцева влада не може розпорядитися на благо громади. Винуватці блокування коштів на казначейських рахунках повинні бути покарані, а кошти місцевих бюджетів – розблоковані. Я вже подав відповідне звернення до уряду», – зазначив Олег Канівець. 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *