ОСТАННІ НОВИНИ

Поліція виявила в Європі 380 договірних футбольних матчів

|

Поліцейське управління Євросоюзу (Europol) в ході 18-місячного розслідування виявило 380 європейських футбольних матчів, що носили договірною характер. При цьому один з передбачуваних договірних матчів був зіграний в Англії в рамках Ліги чемпіонів УЄФА – найпрестижнішого клубного турніру Старого Світу.

На прес-конференції в Гаазі Europol оголосив, що за “договорняками” в Європі стояло організоване злочинне співтовариство, що базується в Азії. За даними слідства, злочинці незаконно витягували прибуток в 8 млн євро на ставках в букмекерських конторах на матчі, результат яких був вирішений наперед.

Як повідомляє ВВС, на додаток до 380 підозрілих матчів в Європі поліція виявила ще 300 нечесних футбольних поєдинків, зіграних в Африці, Азії і Латинській Америці. Підозрюваними вважаються близько 425 осіб, включаючи арбітрів, співробітників футбольних клубів, гравців і членів злочинного синдикату.

Слідчі не розкривають, які конкретно матчі носили неспортивний характер, посилаючись на те, що судове слідство ще не закінчене.
“Це сумний день для європейського футболу”, – заявив керівник Europol Роб Уейнрайт, вказавши, що проведене розслідування розкрило застосування методів нечесної боротьби у футболі “в небаченому досі масштабі”.

 

РБК-Україна

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *