ОСТАННІ НОВИНИ

Іноземних інвесторів відлякує податкова система України

|

Іноземним інвесторам, що працюють в Україні найбільше клопотів завдає податкова система. Про це свідчать результати опитування , проведеного протягом жовтня – листопада 2012 року InvestUkraine, за підтримки проекту USAIDЛінк, інформує сайт Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України.

На стосунки з податковою нарікають 22,8% учасників опитування.

Друге та третє місце ділять між собою питання перевірок та недосконалого нормативно-правового регулювання – з такими проблемами стикаються у своїй діяльності 14,45% іноземних інвесторів, що взяли участь у опитуванні. Проблеми у сфері земельних питань турбують 11,8% респондентів, відносини з митними органами – 11,03%. Порядком здійснення ліцензійних та дозвільних процедур незадоволені 10,27% опитаних інвесторів, реєстраційних процедур – 9,5%. Крім того, 5,7% респондентів повідомили про наявність «інших» проблемних питань, серед яких відзначались зокрема рейдерство, високі ціни на сировину, тощо.

В той же час, учасниками опитування були відзначені і певні позитивні аспекти їхньої діяльності в Україні. Так, найбільше іноземні компанії в Україні цінують наявність кваліфікованої та доступної робочої сили, а також високий потенціал та перспективність ринку. Серед інших переваг України відзначались:

-зручне географічне та логістичне розташування України;

-наявність доступу до сировини.

 Загалом в опитуванні взяли участь 130 компаній, що здійснюють свою діяльність у 16 регіонах України. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *