ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові вилучили з продажу 33 незаконні ялинки

|

Починаючи від 20 грудня 2012 року у Львові щоденно проходять рейди з вилучення ялинок. Кожного дня працівники міліції спільно зі співробітниками лісового господарства та районних адміністрацій міста виявляють осіб, які нелегально реалізовують хвойні дерева. Про це повідомляє ВЗГ ГУ МВСУ у Львівській області.

За час проведення рейдів у Львові працівники міліції вилучили 33 ялинки, а також склали 18 протоколів про адміністративне правопорушення відповідно до статей 159 та 160 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Крім того, беручи участь у спільних відпрацюваннях з представниками лісового господарства та районних адміністрацій Львова впродовж 25 і 26 грудня було вилучено ще близько 40 дерев. За результатами перевірок співробітники лісового господарства склали акти про вилучення.

Один з таких рейдів було проведено 26 грудня біля Приміського вокзалу у Львові. Саме там зібралися понад сто продавців зелених красунь. Звезли сюди вічнозелені дерева з різних куточків області – Турківського, Сколівського, Старосамбірського районів. Приїхали до Львова й мешканці сусідньої – Закарпатської області. Дехто привіз одразу по кілька дерев.

Заробляючи на природі, правопорушники так захопилися своєю справою, що навіть не відразу зауважили правоохоронців. Однак, побачивши людей у формі, продавці ялинок, кваплячись, почали згортати свій «бізнес». Знаючи, що діють нелегально, люди намагались втекти від відповідальності.

А відповідальність за це порушення – чимала і передбачена вона як в Адміністративному, так і в Кримінальному кодексах. Зокрема, за порушення порядку придбання чи збуту об’єктів тваринного або рослинного світу, тягне за собою накладання штрафу від 1 до 5 неоподаткованих мінімумів доходів громадян з конфіскацією. За продаж ялинок у невстановлених місцях накладається штраф від 1 до 7 неоподаткованих мінімумом, також можуть конфіскувати об’єкти торгівлі. За порушення провадження господарської діяльності, без державної реєстрації, дозволу або ліцензії, накладається штраф від 20 до 40 неоподаткованих мінімумів. Незаконна порубка лісу може передбачати і кримінальну відповідальність згідно статті 246 Кримінального кодексу. За таке порушення передбачається штраф від 50 до 100 неоподаткованих мінімумів, а також арешт до 6 місяців.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *