ОСТАННІ НОВИНИ

Львову потрібен підрозділ, який займатиметься суто парками міста – Гірняк

|

При Львівській міській раді необхідно створити громадську раду, завдяки якій громадськість мала би можливість контролювати дії усіх чиновників щодо парків, скверів міста, які нахабно нищаться. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив депутат Львівської міськради Володимир Гірняк.

«Це питання ми обговорювали з колегами зі «Свободи», які мають на сьогодні більшість. Ми не те, що беремо обіцянку, ми зобов’язані це зробити. Ми всі львів’яни. У нас у місті, якщо брати чисельність населення, є дуже щільна територія і цих парків насправді не так вже й багато – усього 29. Ми зобов’язані не допустити і зробити усе від нас залежне для того, щоб жоден підприємець не заліз в жоден парк з якоюсь капітальною спорудою», – зазначив В.Гірняк.

Аби в подальшому не допустити жодних забудов у парках, депутат пропонує спершу підтвердити межі парків, а потім встановити охоронну зону та розробити їхню концепцію. «Потрібно розробити концепцію цих парків: у парку можуть продавати морозиво, чай, сувеніри, тобто там має бути переносна торгівля, але не може бути капітальних споруд. Я розумію, що деяким людям хочеться жити в парку, або мати ресторан чи офісне приміщення, але мені це дивно. Бо ці люди і їхні діти, і в внуки будуть жити у цьому місті, де з часом не залишиться взагалі жодних зелених насаджень», – зазначив Володимир Гірняк.

Він також додав, що люди, які здіють забудови у парках повинні нести кримінальну, адміністративну та фінансову відповідальність.

А загалом, як стверджує В.Гірняк, місту потрібен окремий структурний підрозділ, який має займатися суто парками. «Він має працювати юридично над підтвердженням меж парків, а по-друге – над концепцією розвитку парків. Бо тут виникає багато конфліктних питань, особливо що стосується права власності на землю. Тому ця структура має займатися цими питаннями, постійно і щоденно», – додав депутат.  

Фото: Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *