ОСТАННІ НОВИНИ

Україна показала фантастичний результат з підготовки до Євро – Платіні

|

Чемпіонат Європи з футболу 2012 року, що був організований Україною та Польщею, пройшов із шаленим успіхом. На цьому наголошують усі, хто долучився до справжнього свята футболу, яке змусило усіх небайдужих протягом червня забути про важливі справи та зануритися у чудову атмосферу турніру.

Президент УЄФА Мішель Платіні зокрема зазначив, що Україна може неймовірно пишатися тим, як вона продемонструвала всьому світу свої можливості. Про це він розповів в інтерв’ю журналу «Кореспондент».

«Виконавчий комітет УЄФА прийняв рішення довірити організацію турніру Польщі і Україні з метою популяризувати футбол в цій частині Європи. І хоча такий вибір був сміливим і ризикованим, ми доклали всіх можливих зусиль, щоб реалізувати цей складний проект. Повинен сказати, що ми чудово впоралися завдяки роботі українського уряду, Федерації футболу і місцевого оргкомітету Євро-2012, а також приймаючим містам і багатьом іншим, хто вніс величезний внесок у цей проект», – сказав він.

М.Платіні також згадав, що ще два з половиною роки тому ситуація з підготовкою України до Євро була критичною і вона могла втратити Євро. «Ситуація ставала критичною. І у нас була остання можливість змінити місце або формат проведення Євро-2012. Але Президент України та Григорій Суркіс, голова Федерації футболу України, змогли переконати членів виконкому УЄФА не забирати у держави право втілити свою мрію. Сьогодні я радий, що ми довірили Україні проведення турніру, адже результат виявився фантастичним», – зауважив президент УЄФА.

Мішель Платіні наголосив, що Україна може неймовірно пишатися тим, як вона продемонструвала всьому світу свої можливості. «Турнір залишив Україні приголомшливу спадщину. За кілька років була модернізована інфраструктура країни, притому що такі зміни зазвичай вимагають від 20 до 30 років. Аеропорти, дороги, поїзди, автобуси, стадіони – це всі матеріальні результати. Але мені також хотілося б звернути увагу на настрій, що створив Євро-2012. Цей масштабний проект став національною ідеєю, об’єднав народ і створив сторінку в історії молодої держави. Я вважаю, що завдяки Євро-2012 Україна відкрилася світу», – сказав він.

За словами президента УЄФА, Україна повною мірою виправдала покладені на неї сподівання. Країна представила себе з дуже вигідної сторони – показала як культурні багатства, так і красу міст, продемонструвавши при цьому і гостинність своїх громадян, і їх вміння веселитися.

«Крім інфраструктури, яку я вже згадував, потрібно також не забувати про те, що дуже багато людей отримали неоціненний професійний досвід. Якщо говорити про приклади, то візьмемо ті ж процедури перетину кордону, які були спрощені напередодні турніру, і багато іншого», – додав М.Платіні.

Інформаційний центр «Україна 2012»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *