ОСТАННІ НОВИНИ

«Корпорація КРТ» подала позов проти головного редактора «Експресу»

|

ТОВ «Корпорація колійні ремонтні технології» подала позов проти головного редактора газети «Експрес» Ігоря Починка з вимогою спростувати інформацію, яка зашкодила діловій репутації підприємства. Про це сьогодні під час прес-конференції заявила віце-президент «Корпорації КРТ» Світлана Козинець.

Зокрема, йдеться про статтю в газеті «Експрес» «Як «відмити» мільярд» за авторством самого Ігоря Починка. У ній автор наводить факти про начебто «нове резонансне розслiдування, яке розкриває подробицi дiяльностi одного з наймасштабнiших конвертацiйних центрiв країни», наводить «сенсацiйнi зiзнання свідків».

Керівництво ж КРТ заявляє, що це черговий інформаційний «тероризм» зі сторони газети, на замовлення зацікавлених в рейдерстві сторін. А наведені в статті начебто «сенсаційні» зізнання сторін конвертаційного центру – ніщо інше, як підтасовані під зізнання витяги з акту перевірок підприємства, які також не несуть жодної правдивої інформації.

«Сумнозвісна газета «Експрес» знову вдалась до інформаційного терору і надрукувала у своїх випусках інформацію, яка абсолютно не відповідає дійсності. Сам стиль публікації є упередженим, статті містять абсолютно необґрунтовані висновки, а керівництво підприємства закидають ярликами злочинців.

Стаття та факти, які викладає автор статті та редактор газети Ігор Починок опираються на акти перевірки підприємства від 11 травня 2011 року. Проте автор статті чомусь забув розповісти своїм читачам про те що, цей акт не є остаточним. Після нього була нова перевірка, результатом якої є акт від 31 серпня 2011 року, в якому з КРТ зняті звинувачення щодо проведення безтоварних операцій з рядом підприємств», – розповіла С. Козинець.

За її словами, є всі підстави вважати, що починається і готується нова спроба захоплення підприємства.

«Так вже було. Спершу в газеті «Експрес» була публікація про нібито незаконну діяльність КРТ. Далі з головною заявою виступив народний депутат Денькович. Після того були багаточисельні перевірки, вилучення документів, блокування підприємства і фактично його параліч. Нам вдалося вистояти і так само ми відбили другу спробу наприкінці 2011 року. Ми тоді привертали до себе увагу громадськості і рейдери відступили. Сьогодні ми бачимо повторення ситуації. Замовник той же, сценарій майже такий самий, виконавці практично ті ж самі», – додає віце-президент «Корпорації КРТ».

На підприємстві вже готуються до можливого силового захоплення: минулого тижня на КРТ введено в дію наказ про посилення антирейдерських заходів.

Водночас, С. Козинець повідомила, що вимагатиме від «Експресу» лише спростування інформації. Хоча не виключає, що можуть бути істеричні заяви зі сторони Ігоря Починка про тиск на свободу слова та видання.

«Ми збираємось відбиватись і в першу чергу в юридичній площині. Ми подали судовий позов проти газети «Експрес» і офіційно заявляю – цей судовий позов не є тиском на журналістів. Ми скористались своїм законним правом захистити ділову репутацію підприємства в судовому порядку. Ми не вимагаємо закриття газети, моральних компенсацій. Ми хочемо одного, щоб це видання припинило друкувати  інформацію про наше підприємство, яка не відповідає дійсності.

Суддя Починок, який так піклується про те, щоб зберігати законність. Але чомусь він не поспішає заявляти в своїй газеті про свої багатомільйонні непогашені зобов’язання перед кредиторами, не розповідає як обдурив своїх іноземних кредиторів на декілька мільйонів доларів і всі пригадують історію з брудними махінаціям навколо рекреаційного комплексу для журналістів в селищі Шоломинь, де відпочиває мабуть сам Починок, не розповідає про багаточисельні акції протесту мешканців селища про брутальне захоплення землі та інше», – заявила С. Козинець.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *