ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні справжній диплом можна купити за 3500 євро

|

Придбати фальшивий диплом можна легко і без надмірних витрат, купити «справжній», зареєстрований належним чином документ про закінчення вишу, – важче, пише «Український тиждень».

 Більшість «контор» з продажу дипломів агітують купувати документи про закінчення вишу з однієї причини – це, мовляв, економія часу та коштів. Оскільки документ вітчизняні умільці вироблятимуть кілька днів за кількасот доларів, тоді як навчання коштуватиме тисячі та й забиратиме роки.

Однак, таку вартість становить фальшивий документ. “Оригінал” коштує на порядок дорожче.

Тижню вдалося знайти підприємця, який запевнив, що зареєструвати диплом офіційно можливо. Однак, лише в одному випадку – укладання усного договору з ректором певного вишу.

«Наразі у нас укладено угоду з одним із приватних київських вишів. Такий диплом коштуватиме вам від 3,5 тис.євро. Він офіційно реєструється в базі університету, там проставляються печатки, ставить підпис ректор. Однак для цього потрібно готувати цілий пакет документів: ксерокопії паспорту, ідентифікаційного коду, атестат попереднього навчального закладу, військовий квиток чи приписне. Медичні довідки робитиме сам університет. Також потрібно кілька фото 3х4. Після цього університет озвучує конкретні строки та вартість», – розповів телефоном Ігор, співрозмовник Тижня.

За його словами, перевірити документ на «справжність» дуже просто – через базу даних університету. Якщо ж клієнта все задовольняє, він отримує «на руки» офіційний диплом одного з київських приватних вишів.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *