ОСТАННІ НОВИНИ

Ситуація на ринку ліків загрозлива для нацбезпеки - Клюєв

|

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Андрій Клюєв вважає, що ситуація, яка склалася на ринку лікарських засобів,  є неприпустимою і такою, що несе загрозу головним засадам державної політики, спрямованої на захист національних інтересів і гарантування безпеки особі, суспільству і державі, життю і здоров`ю населення України. Про це повідомляє сайт РНБО України.

“Питання ціноутворення на лікарські засоби та їх якість викликають серйозне занепокоєння керівництва країни.  Ціни на ліки у роздрібній торгівлі перевищують у десятки разів закупівельну ціну, що обумовлено наявністю кількох посередницьких структур  від виробника до споживача. Якість лікарських засобів, що ввозяться в Україну, у багатьох випадках не відповідає міжнародним і державним стандартам. Нам необхідно забезпечити захист інтересів людини та суспільства, мінімізувати рівень загроз у медичній сфері. Головне – знизити рівень смертності й створити умови, коли громадяни України зможуть забезпечити себе доступними та якісними ліками” – сказав Клюєв.

За його словами, Рада національної безпеки і оборони України ретельно вивчила ситуацію, що склалася на ринку лікарських засобів. “Встановлено, що ситуація у цій сфері несе пряму загрозу національній безпеці держави. Заходи щодо виправлення ситуації відпрацьовано та підготовлено відповідні пропозиції для прийняття рішення Президентом України — наголосив секретар РНБО України.

Фото: PHL 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *