ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові реалізовують проект «Здоров’я твоєї дитини»

|

Станом на 24 квітня 2012 року у Львові стартував перший етап проекту «Здоров`я твоєї дитини», а саме – опитування 67 000 батьків школярів. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Анкетування відбувається у 125 загальноосвітніх навчальних закладах міста Львова. Відтепер, коли анкети роздані батькам та дітям, до 25 квітня очікується зворотній збір анкет та їхнє детальне опрацювання. САМОПОМІЧ  закликає батьків уважно поставитися до цього проекту. Анкети можуть бути заповнені анонімно. Заповнення цих анкет дозволить розробити загальноміську програму оздоровлення та профілактики захворювань серед школярів.

Проект «Здоров’я твоєї дитини» реалізовує об’єднання САМОПОМІЧ спільно з Львівською міською радою та Львівським національним медичним університетом імені Данила Галицького. Підготовка проекту розпочалася з грудня минулого року. Анкета була розроблена фахівцями Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького та містить 98 запитань. Проект охоплює учнів усіх львівських шкіл. Подібний проект був реалізований у Львові в 2002 році.

Опитування дозволить виявити реальний стан здоров’я львівських школярів та визначити перелік найбільш поширених захворювань серед учнів шкіл. Основна мета проекту «Здоров’я твоєї дитини» – це розробка загальноміської програми оздоровлення та профілактики захворювань серед школярів, яка базуватиметься на отриманих даних. Програма складатиметься з випуску спеціальних безкоштовних інформаційних матеріалів для батьків, серії круглих столів з лікарями, участі медиків у батьківських зборах та видачі безкоштовного «Довідника здоров’я».

«Завданням проекту є моніторинг стану здоров’я дітей, адже системно цього ніхто не робить. Саме тому САМОПОМІЧ стала ініціатором такого масштабного проекту у Львові. На екранах місцевих телеканалів вже транслюється ролик, який інформує львів`ян про початок проекту та закликає взяти у ньому участь», – каже координатор проекту «Здоров’я твоєї дитини» об’єднання САМОПОМІЧ Юлія Сениська.

Анкетування проводилось в усіх державних загальноосвітніх та частково приватних навчальних закладах міста Львова за підтримки фармацевтичної корпорації «Артеріум».

Наступним етапом проекту стане опрацювання заповнених анкет соціологічно-дослідною фірмою «Фама». Перші напрацювання очікуються вже 10 травня.

Інформування львів’ян про проект триває вже три тижні шляхом трансляції теле- та радіо-роликів на місцевих ЗМІ: http://bit.ly/H7WA2m. Детальніше: samopomich.org.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *