ОСТАННІ НОВИНИ

Від податку на розкіш постраждає середній клас - експерт

|

Введення податку на розкіш є правильним кроком в країнах із сильним соціальним розшаруванням, однак на практиці в Україні його реалізація призведе до посилення тиску на середній клас. Таку думку висловив економічний експерт Михайло Міщишин в ефірі “Ера FM”.

“У країні, де дуже сильне соціальне розшарування, де все більше бідних і все більше багатих … люди, у яких багато коштів, повинні платити в казну більше. За рахунок цього перерозподіляється бюджет на користь незаможних”, – сказав він.

Говорячи про посилення податкового тиску на середній клас, фахівець зазначив:

“Швидше за все, цей податок будуть платити ті люди, які намагаються легально придбати більш-менш дорогі предмети. А наші олігархи навряд чи щось купують в Україні. У більшості супербагатих людей і нерухомість за кордоном, і капітали за кордоном. Вони там одягаються, там навчаються їхні діти. Тому реально податок на багатство вдарить по середньому класу українців, які можуть легально витрачати гроші. За їх рахунок і буде поповнюватися бюджет”.

Нагадаємо, за підрахунками міністра соціальної політики Сергія Тігіпка, податок на розкіш додасть до державного бюджету близько 11 млрд грн, які будуть направлені на реалізацію соціальних програм.

Gazeta.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *