ОСТАННІ НОВИНИ

З літа митницю треба буде повідомляти про товар за дві години до перетину кордону

|

З 17 червня митниця вводить обов’язкове попереднє інформування про товари, які ввозяться на територію Митного союзу автомобільним транспортом. Таке нововведення пов’язане з п.1 Рішення Комісії Митного союзу від 09.12.2011 № 899 «Про введення обов’язкового попереднього інформування про товари, які ввозяться на митну територію Митного союзу автомобільним транспортом». Про це повідомляє прес-служба Львівської митниці.

Уповноважені економічні оператори, перевізники, митні представники або інші зацікавлені особи повинні надавати інформацію стосовно товарів, які ввозяться автомобільним транспортом, не пізніше ніж за дві години до їх ввезення на територію Митного союзу.

Федеральна митна служба Російської Федерації створила портал електронного надання відомостей, який розміщено за цією адресою . Портал забезпечує можливість надання зацікавленими особами в електронній формі попередньої інформації про товари та транспортні засоби до перетину ними митного кордону Російської Федерації на базі WEB-технологій з використанням мережі Інтернет.

У разі ненадання в установлений термін попередньої інформації про товари, які ввозяться на територію Митного союзу автомобільним транспортом, митні органи Російської Федерації будуть ухвалювати рішення стосовно повернення таких товарів і транспортних засобів за межі території Митного Союзу. А це може призвести до розсинхронізації роботи пунктів пропуску, накопичення транспортних засобів поблизу них та створення незручностей для перевізників, суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності та подорожніх.

Фото: Львівський портал 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *