ОСТАННІ НОВИНИ

Фінансову допомогу від міста зможуть отримати більше багатодітних сімей

Львівський портал

|

Минулої п’ятниці, 18 листопада, виконавчий комітет Львівської міської ради вніс зміни до Положення про надання одноразової матеріальної допомоги багатодітним сім’ям, які мають на утриманні чотири і більше дітей, задля розширення можливості отримання цієї допомоги. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

Раніше допомога надавалась сім’ям, у яких на вихованні є четверо і більше дітей віком до 18 років, а також  діти, які навчаються у вищих навчальних закладах I-IV рівнів акредитації та професійно-технічних навчальних закладах з денною формою навчання до досягнення ними 23 років (за умови, що вони не мають власних сімей).

«Внесені ж зміни стосуються випадку, коли у сім’ях виховуються діти, які, досягнувши 18-річного віку (рідко – 19-річного віку), у зв’язку з хворобою, іншими обставинами, ще навчаються у загальноосвітніх навчальних закладах (школах), що досі унеможливлювало отримання цієї допомоги після досягнення дітьми 18 років. Тепер же допомога надаватиметься і у випадку після досягненням дітьми повноліття до 23 років, якщо вони навчаються, у тому числі і в загальноосвітньому навчальному закладі», розповіла начальник відділу пільг, соціальних допомог та компенсаційних виплат управління соціального захисту ЛМР Леся Дронь.

Інша зміна, за її словами, стосується подання документу з місця навчання дітей (ВНЗ чи професійно-технічний навчальний заклад). До цього чинною була вимога подання довідки за підписом керівника навчального закладу. «Тепер же ми лібералізували цю норму, й прийматимемо цей вид довідки за підписом як керівника закладу, так і уповноваженої ним посадової особи. Внісши ці зміни, ми розширили умови можливості отримання допомоги, тим самим зробивши ще один крок назустріч львів’янам», – додала вона.

Нагадаємо, одноразова допомога сім’ям на утриманні яких є чотири і більше дітей, запроваджена Львівською міською радою у 2008 році й виплачується управлінням соціального захисту з бюджету міста Львова в розмірі 1 тис. грн.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *