ОСТАННІ НОВИНИ

Азаров поскаржився на пільговиків, які «проїли» дірку в бюджеті

Львівський портал

|

Якщо в Україні будуть виконані всі рішення судів щодо обов´язковості виплат пільговикам матеріальної допомоги, в країні «буде дефіцит більший ніж у Греції. Про це глава уряду Микола Азаров заявив в ході зустрічі з блогерами для обговорення теми «Комунікація в період реформ: як влада спілкується з народом?».

«Характерна реакція на законопроект, внесений в парламент – про те, що будь-які виплати можуть здійснюватися тільки в межах бюджету. У держави немає іншого джерела, окрім бюджету. Але як тоді бути з рішеннями судів? За різними законодавчими актами рішення судів (на виплати – ред.) вже наблизилися до місячних доходів у бюджет. І якщо виконувати всі рішення судів, у нас буде дефіцит більший ніж у Греції. Чи треба комусь пояснювати, що ця доля – незавидна?», – зазначив Азаров.

Як повідомлялось, Верховна Рада прийняла за основу урядовий законопроект №9127, що пропонує скасувати законодавче визначення переліку та обсягу пільг для ряду категорій населення і передати ці повноваження Кабінету міністрів України. Близько 10 тис противників цього документа зібралися під стінами парламенту з вимогою не приймати закон. У ході переговорів протестуючі, депутати і уряд домовилися створити робочу групу, яка розгляне можливість внесення змін до згаданого документу.

30 вересня прем´єр-міністр Микола Азаров від імені Кабінету міністрів підписав меморандуми з представниками всеукраїнських громадських організацій афганців та чорнобильців щодо врегулювання питань соціального захисту цих категорій громадян.

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *