ОСТАННІ НОВИНИ

Більшість офіцерів запасу є ухилянтами, – підполковник Литвинчук

Андрій Котенський

|

Більшість офіцерів запасу є банальними ухилянтами. Це ті люди, які не хотіли заступати на строкову службу під час здобуття вищої освіти. Вони в теорії пройшли курс підготовки офіцерів запасу, складали відповідний іспит та були атестовані до офіцерського складу у ранзі молодших лейтенантів. Але на практиці вони не знають, як поводитися із солдатами. Про це Львівському порталу повідомив підполковник у відставці, командир 3-го штурмового батальйону 5-ї окремої штурмової бригади, військовий юрист, голова правління громадські організації MindGuard Валентин Литвинчук.

За його словами, командирами мають ставати елітні фахівці суспільства, ерудовані, ентузіасти, інтелігенти, лідери… Від командира залежить 70% успіху підрозділу. Там, де командири бовдури, – їхні підрозділи недієздатні.

«Шобло, яке не поважає підлеглих солдатів, не може ними керувати. Командири – це не лише офіцери. Сержанти – також командири, а їхня належна підготовка пропущена, тож цей клас в нашій армії майже відсутній. Ми маємо розуміти, що чинна система підготовки кадрів бере витоки від Радянського Союзу, її потрібно викорінювати і змінювати. Ми маємо усвідомити, що не радянські люди, а нація лицарів і вільних людей, гетьманів і козаків, відігравали і продовжуємо відігравати важливу роль у геополітиці Європи», – зазначив Валентин Литвинчук.

Детальніше читайте у інтерв’ю Львівського порталу: «Ворога знищує не техніка, а людина, яку треба навчити».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *