ОСТАННІ НОВИНИ

Керівництвом ЛДУ фізичної культури займеться прокуратура

Львівський портал

|

Правоохоронні органи та прокуратура повинні вивчити ситуацію з гуртожитком Львівського державного університету фізичної культури, що розташований на  вул. Таджицькій, 19. Керівництво вишу, поселяючи у гуртожиток людей, котрі не є ні студентами, ні працівниками університету, порушило законодавство. Також чимало зловживань допускалося з боку керівництва вишу під час отримання платні за проживання у цьому гуртожитку. А тепер цих людей намагаються примусово виселити з помешкання. Відтак сьогодні під час засідання тимчасової контрольної комісії Львівської обласної ради з проблемних питань забезпечення прав мешканців гуртожитків було вирішено звернутися з цього приводу до правоохоронних органів. Згодом це питання планують розглянути на сесії ЛОР.

Як повідомив заступник начальника управління освіти та науки Львівської ОДА Роман Бабій, ЛДУ фізичної культури має три студентські гуртожитки. Свого часу, в зв’язку з тим, що не було відповідної кількості студентів для поселення у всі три будівлі, в університеті вирішили в одному з гуртожитків дозволити мешкати аспірантам та працівникам вишу. Також там було поселено вісім сімей, що не мали жодного стосунку до вузу. Р.Бабій зазначив, що з цими людьми – «зі сторони» – університет підписав минулого року угоди про надання помешкання, терміном на рік часу. Термін цих угод закінчився 31 травня 2011 р. Продовжувати угоди університет відмовився, зважаючи на необхідність проведення капітального ремонту приміщення гуртожитку. Р.Бабій запевнив, що винаймачів було завчасно попереджено про виселення. Проте більшість сімей відмовилися покидати гуртожиток, посилаючись на те, що їм нікуди виїжджати.

Своєю чергою, представники цих сімей розповіли на сьогоднішньому засіданні комісії, що вони живуть у гуртожитку не рік часу, як це засвідчують згадані угоди, а заселилися ще в 1991-1996 роках. Тоді ж з ними укладали угоди про проживання, без зазначення жодних термінів. І лише минулого року, під тиском проректорів вишу та коменданта гуртожитку, люди були змушені переукласти угоди із терміном до 31.05.2011 р. Водночас, як їх запевняли, йшлося про щорічне переукладання аналогічних угод, про виселення ніхто не згадував, а лише про узаконення проживання. Натомість тепер посилаються на документ, аби мати підстави позбутися непотрібних жильців. Також, вони переконані, що капітальний ремонт є надуманою підставою – лише для їх виселення.

«Коли людей треба поселити, вони підписують будь-що, а коли йдеться про виселення, вони шукають захисту», – наголосив Р.Бабій.

Водночас він визнав, що поселення сімей у студентський гуртожиток було порушенням закону. «Університет не мав права поселяти в студентський гуртожиток сторонніх осіб, вони пішли на порушення й можна піднімати питання про відповідальність керівництва університету», – зазначив Р.Бабій.

Голова фракції Партії регіонів у Львівській обласній раді Ігор Грещук запропонував звернутися до прокуратури й правоохоронних органів, оскільки залишається насправді нез’ясованим, скільки часу люди незаконно проживали в гуртожитку й хто та на яких підставах отримував за їх перебування в ньому кошти. «Надзвичайно багато роботи для правоохоронних органів, вони мають надати правову оцінку цим діям. Бачимо протиправні дії із самого початку – з часу поселення цих людей і аж до сьогоднішнього дня», – резюмував І.Грещук.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *