ОСТАННІ НОВИНИ

На перехресті Чорновола – Городоцької рівень забруднення повітря зменшився вдвічі

Львівський портал

|

Завдяки ремонту дорожнього покриття та будівництва нових транспортних розв’язок,  на львівських перехрестях зменшується рівень забруднення повітря. В цьому запевняють у КП «Адміністративно-технічне управління», передає прес-служба Львівської міської ради.

Зокрема, працівники комунального підприємства обстежили пішохідні зони на перехрестях міста на предмет забруднення атмосферного повітря викидами від автотранспорту. Результати обстеження показали, що основним джерелом забруднення повітря формальдегідом та діоксином азоту є викиди автотранспорту.                                               

За даними Держкомстату України у Львові, викиди автотранспорту становить 96,3% від загального обсягу викидів забруднюючих речовин в атмосферу. Це підвищення рівня забруднення може бути обґрунтованим особливостями міських вулиць м. Львова (достатньо – вузькі вулиці міста не розраховані на кількість транспорту, яка зараз є у місті та постійно зростає).

Здійснивши відповідні вимірювання на перехрестя пр.Чорновола – вул.Городоцька, працівники хімічної лабораторії КП «Адміністративно-технічне управління» констатували зменшення рівня забруднення атмосферного повітря на цьому  перехресті порівняно з минулим роком. Результати проведених досліджень показали, що після проведення реконструкції доріг і створення нової транспортної  розв’язки, рівень забруднення атмосферного повітря викидами від автотранспорту зменшився. Відтак, спостерігається зменшення концентрації оксиду вуглецю у 1,2 рази, діоксиду  азоту в 1,8 – 2,7 разів та азоту 2 рази.                                                        

За інформацією управління екології та благоустрою ЛМР, для розв’язання цієї проблеми (з викидами шкідливих речовин в атмосферу) слід запроваджувати на деяких вулицях односторонній рух, при якому скорочується кількість зупинок транспорту; впроваджувати регульований рух за принципом «зеленої хвилі» (автоматичне регулювання руху по цілому мікрорайону, що разом із збільшенням швидкості руху зменшує частоту гальмувань і зупинок автомобіля і відповідно, призводить до зменшення викиду в атмосферу продуктів неповного згоряння палива).

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *