ОСТАННІ НОВИНИ

Земля сільгосппризначення подорожчає на 70%

Львівський портал

|

Вартість землі сільськогосподарського призначення після введення ринку землі в Україні підвищиться на 70% і складатиме близько 19,7 тисяч гривень (близько 2,5 тисяч доларів) за гектар, повідомив перший заступник міністра аграрної політики і продовольства України Микола Безуглий.

За його словами, на сьогодні середня вартість гектара землі в Україні складає 11,4 тисяч гривень (1,425 тисяч доларів).

Україна планує ввести ринок землі починаючи з 2012 року. Для введення ринку землі необхідно ухвалити відповідний закон.

Безуглий також відмітив, що проект закону про ринок землі припускає також і підвищення вартості орендної плати до 600-700 гривень за гектар (близько 75-88 доларів), зараз орендна плата складає 312 гривні за гектар (близько 39 доларів).

Нагадаємо, що глава держави Віктор Янукович дав доручення відповідним органам запровадити ринок земель сільськогосподарського призначення вже у 2012 році, повідомили у прес-службі президента.

Президент вимагає, щоб на законодавчому рівні були визначені не лише умови продажу земель, а й чітко виписані жорсткі умови та критерії, які створювали б перепони для їх неефективного використання, погіршення якості ґрунтів, зміни цільового призначення земельних ділянок, спекуляцій на ринку землі тощо.

ТСН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *