ОСТАННІ НОВИНИ

«Концерн Хлібпром» сертифікував систему управління безпечністю харчової продукції

Львівський портал

|

ПАТ «Концерн
Хлібпром» впровадив та сертифікував на повністю автоматизованому заводі з
виробництва хлібобулочних напівфабрикатів систему управління безпечністю
харчової продукції відповідно до вимог міжнародного стандарту ISO 22000:2005. Про
це повідомляє прес-служба ПАТ «Концерн Хлібпром».

На ВП Завод
хлібобулочних напівфабрикатів виготовляються хлібобулочні вироби високого
ступеня готовності та швидкозаморожені хлібобулочні напівфабрикати для гарячої
випічки ТМ «Наминайко». У даний завод компанією вже інвестовано до 100 млн.
грн.

Система
управління якістю і безпечністю харчової продукції (СУЯБП) покликана
попереджувати виникнення негативних чинників в процесі виробництва і забезпечує
контроль за безпекою продукту на усіх етапах виробничого ланцюга – від
постачання сировини  та матеріалів до
відвантаження  готової продукції
замовнику.

Сертифікат на
відповідність вимогам ISO 22000 – не просто спосіб підвищення конкурентноздатності
або виходу на зовнішні ринки, це своєрідна декларація додаткових зусиль
компанії в напрямку забезпечення найвищої якості та безпеки власної продукції
для споживача, взяття на себе свідомої відповідальності за цей продукт, –
прокоментував подію генеральний директор заводу Роман Хрущ.

Сьогодні
СУЯБП  на основі принципів НАССР – одна з
найсучасніших та найавторитетніших міжнародних систем забезпечення та контролю
безпеки харчових продуктів. Вона запроваджена як обов’язкова в більшості країн
ЄС, зокрема, у Великобританії, Бельгії, Іспанії, Нідерландах, Греції, Норвегії,
Данії, Німеччині, Польщі, Чехії.

Сертифікат на
відповідність вимогам ISO 22000 видається на 3 роки. Однак, щорічно під час
наглядового аудиту підприємство повинно доводити органу сертифікації  дієвість, підтримку та вдосконалення системи
управління якістю та безпечністю продукції.

Останнім часом в
Україні все більше ключових гравців, усвідомлюючи можливість бізнесових
ризиків, ретельно підбирають постачальників, роблячи ставку на тих, хто
гарантує безпеку своєї продукції. Так, нещодавно компанія «Метро Кеш енд Кері
Україна» заявила, що до 2012 року її постачальники повинні бути сертифіковані
за системою НАССР.

Довідка:

ПАТ «Концерн
Хлібпром» є одним з найбільших виробників хліба в Україні з часткою ринку 8%.
Основна діяльність – виробництво та продаж хліба, заморожених і кондитерських
виробів через роздрібні мережі і власні магазини (114 на травень 2010).
Присутній в 5 областях Західної і Центральної України. Торгові марки компанії –
«Хлібна хата» (хліб та хлібобулочна продукція) та «Наминайко» (гаряча випічка в
місцях продажу).

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *