ОСТАННІ НОВИНИ

Львів профінансує роботу журі конкурсу на впорядкування місць історії євреїв

Львівський портал

|

У Львові оголошено Міжнародний конкурс на кращу ідею щодо впорядкування місць, пов’язаних з єврейською історією. Таке рішення було прийнято під час  засідання виконавчого комітету Львівської міської ради, передає прес-служба ЛМР.

«29 червня відбулися громадські слухання, на яких були представлені усі зацікавлені сторони, представники депутатського корпусу, постійних профільних комісій, представники наукових кіл, єврейських організацій. Тривали слухання досить довго, було багато пропозицій. Ми врахували практично все, було доповнено склад журі, інформаційні та історичні довідки, було опрацьовано сам календар конкурсу, змінено деякі назви та термінологію. Ми отримали позитивні відгуки і зацікавлення з Ізраїлю, Німеччини, США, де особливо багато є таких меморіалів і таких місць. Так сталося, що Україна і Львів одні з останніх в Європі вшановують такі місця. Будемо ще поширювати інформацію серед архітекторів, дизайнерів, проектних бюро усього світу, щоб вони брали участь у конкурсі», – розповів заступник міського голови з гуманітарних питань Василь Косів.

Конкурс оголошено на впорядкування у Львові трьох місць: біля синагоги Золота Роза,  біля пологового відділення на вул. Рапопорта, де колись був  старий єврейський цвинтар, а також йдеться про територію колишнього Янівського концтабору.

«Є різна специфіка територій. Буде три комплекти нагород: І місце – 3 тис. євро, ІІ місце – 2 тис. євро, ІІІ місце – 1 тис. євро. Також є заохочувальні призи – три премії по 300 євро. Кошти на нагороди – від наших партнерів і громадських організацій з США, Ізраїлю, від небайдужих. Кошти на роботу журі, на підготовчі речі, переліт журі, оскільки воно міжнародне, закладено в бюджеті міста – 300 тис. грн», – додав Василь Косів.

До складу журі, за його словами, входять архітектори та фахівці з Німеччини, Швейцарії, Ізраїлю, України.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *